Take-Two: 'Overname Activision door Microsoft is goed voor industrie'

Take-Two: 'Overname Activision door Microsoft is goed voor industrie'

Strauss Zelnick, de CEO van Grand Theft Auto-uitgever Take-Two Interactive, meent dat de overname van Activision Blizzard door Microsoft "goed voor de industrie" is.

Dat meldt hij in een gesprek met The Wrap. Hij werd gevraagd of hij vermoedt dat de overname, die op dit moment door wereldwijde waakhonden wordt geanalyseerd, doorgaat. 

"Het is moeilijk om te zeggen", zo antwoordt Zelnick. "Ik kan niet voorspellen wat de uitslag wordt van de waakhonden. Wij geloven in ieder geval dat het goed zou zijn voor Microsoft en de industrie. We zijn voorstanders."

Zelnick beargumenteerde zijn mening ook. Volgens hem is de game-industrie "hoogst gefragmenteerd" en "is er meer dan genoeg ruimte voor creativiteit, en we zien Microsoft als een partner. Als dit hun handel krachtiger maakt, is dat ook goed voor ons."

Zelnick werd ook gevraagd of er geen risico is dat Microsoft meer focus zou gaan leggen op Activision Blizzard-games na de overname, ten nadele van games van andere partijen. "Uiteindelijk stemt de consument. Als wij grote hits maken - en dat is waar we goed in zijn - dan verschijnen de consumenten, en dat kan niemand van ons afnemen of kopiëren."

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Fijn om te zien dat steeds meer partijen het eens zijn met de overname.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Riyakuya zijn er naast Sony eigenlijk ook partijen die het er niet mee eens zijn? Het maakt mij persoonlijk niet zo veel uit maar kan me wel voorstellen dat andere partijen en gamers zich wel zorgen maken dat dit niet ten goede komt van de creativiteit en kwaliteit. Vergelijkbaar met de mega deals van Disney in de filmindustrie bijvoorbeeld, waardoor dan wel meer geld binnenkomt maar zijn de films er beter door geworden? Naar mijn mening niet. Misschien zijn deze zorgen onterecht en is het niet zo'n goede vergelijking, ik weet het niet.

0
test

@DarkSlide.nl naar mijn weten niet. Nintendo heeft er niets over gezegd en verder is er eigenlijk ook geen andere partij die hier mee zou kunnen zitten denk ik.

0
test

@DarkSlide.nl ja en nee google was voor maar geeft nu micro de schuld dat stadia er mee stopt.

0

Ik ben dus echt enorm benieuwd wat Avery hiervan vindt, ik bedoel hij bepaalt toch wat goed en slecht is, wat wel en niet mag. Hij is eigenlijk een soort autoriteit of zelfs god van de gaming industrie. Voor we zijn oordeel weten kunnen we er eigenlijk pas echt over discussieren. Dus kom er maar in Avery! Even voor de duidelijkheid, werd CoD nu wel of niet Xbox exclusive als de overname doorgaat?

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Ziminar Laat ik even beginnen dat dit nieuws blijkbaar goed voer is voor jullie 3 en het jullie wel bezig schijnt te houden. Daarnaast is het opvallend voor iemand die telkens roept "ik heb alle 3 de platformen dus het boeit me niet", wel als 1 van de eersten vaak of de eerste zelfs, in full defence gaat als dit onderwerp aan bod komt hier op de frontpage. Dat we het niet eens zijn over bepaalde zaken is 1 ding, maar nu laat je gewoon zien dat je niets anders wilt dan je eigen mening door te drukken...als het maar positief is en in jouw straatje past. Met andere woorden, je geeft feitelijk aan dat als iemand het niet met jou eens is, dan reageer ik maar zo ;-). Voor de rest veel succes met borstkloppen. Dit onderwerp valt je persoonlijk schijnbaar iets te zwaar.

0

@AveryJackson ik verdedig helemaal niks. Mijn enige punt is dat de argumenten van Sony tegen deze overname onzin zijn. Ik weet niet wat je bedoelt met full defense volgens mij nam jij net zo goed deel aan de discussie, op welke manier ging jij er anders in precies? En je mag prima jouw mening hebben, die respecteer ik zelfs, mits je met feiten en argumenten komt, mensen geen woorden in de mond legt en niet met random quotes van random mensen op het internet komt om je punt te maken. Het heeft niks met mijn straatje te maken, het argument van Sony is hypocriet, klopt niet en is al ontkracht door Microsoft. Met dat laatste ben jij het niet eens en dat is prima. Nogmaals wij bepalen niet of de overname doorgaat of niet. Ook de uitspraak van deze meneer voegt niets toe denk ik. De reden dat ik zo reageer is dat jij pretendeert dingen te weten, zoals wat er achter gesloten deuren precies besproken is tussen Sony en Microsoft, die jij simpelweg niet in weten aangezien niemand daar iets over naar buiten gebracht heef. Behalve Spencer die iets over de deal mbt CoD heeft verteld. Iemand die op die manier probeert een discussie te sturen, door dingen te verzinnen, en vooral vanuit onderbuikgevoel praat valt niet mee te discussieren. Daarbij ben jij steeds degene die heeft over Xbox fans dit, dus blijkbaar praat jij vooral vanuit een straatje.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou