Sunsoft kondigt drie nieuwe versies van klassieke games aan

Sunsoft kondigt drie nieuwe versies van klassieke games aan

De Japanse uitgever en ontwikkelaar Sunsoft heeft tijdens een livestream gisteren drie games aangekondigd gebaseerd op klassieke spellen van het bedrijf.

De livestream gisteravond was opvallend, omdat Sunsoft al een paar jaar niet meer actief was in de game-industrie. Aan de stilte kwam gisteravond een einde.

Eén van de onthulde games is Ikki Unite, een nieuwe versie van de in 1985 uitgekomen NES- en arcadegame. Een boerendorpje wordt geteisterd door sprinkhanen en het is aan spelers om daar weertand tegen te bieden. Nieuw in deze versie is een online multiplayer voor zestien personen. De game komt ergens dit jaar nog op Steam uit.

De tweede game wordt ontwikkeld door Bitwave Games en heet Gimmick! Special Edition, een nieuwe versie van de klassieke Sunsoft-platformer uit 1992. De platformer heeft extra's als de mogelijkheid om te saven en de gameplay terug te spoelen, alsmede een time attack-modus. De game komt ergens dit jaar digitaal uit op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en Steam. Op een later moment moet Clear River Games ook een fysieke editie voor consoles uitbrengen.

Tot slot werd Ufouria: The Saga onthuld. Ook deze game kwam oorspronkelijk in 1992 uit op de NES. De actie-adventuregame draait om Bop Louie, die op zoek gaat naar zijn drie vrienden in allerlei doolhoven. Het spel moet ergens in 2023 op consoles uitkomen.

Hieronder zijn trailers van de drie aangekondigde games te bekijken. Aan het einde van de presentatie gisteren liet Sunsoft weten dat er nog meer games in ontwikkeling zijn die op een later moment worden aangekondigd.

Watch on YouTube
Watch on YouTube
Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Lekker retro. Van mij mogen ze behoorlijk wat van hun games heruitgeven. Maar liever in een collectie van meerdere dan elke keer een losse De 16 bit games hadden wel kwaliteit vond ik. En hun chip tune muziek was altijd best goed. Voor mij is dit de golden age of games. 1980 tot 1994 ongeveer 8 en 16 bit. Schitterend. Ook al speel ik ook met plezier nieuwe genas blijven de oude games veel minder oud. Pixel art word niet lelijker.

0

Aanbevolen voor jou