Summer Game Fest Kick Off Live: al het nieuws verzameld

Summer Game Fest Kick Off Live: al het nieuws verzameld

In dit overzichtsartikel zijn alle aankondigingen van de Summer Game Fest Kick Off Live-show terug te vinden.

The Last of Us-remake officieel aangekondigd

Tijdens de Summer Game Fest-show werd de The Last of Us-remake, genaamd The Last of Us: Part 1, officieel onthuld.

Vlak voordat de show begon lekte het bestaan van de game al uit via een officiële PlayStation-website. De game is helemaal opnieuw opgebouwd voor PlayStation 5, draait in 60 fps en heeft verbeterde AI.

The Last of Us: Part 1 komt op 2 september uit voor PlayStation 5. Op een later moment moet de game ook naar pc komen. 

Lees hier het complete nieuwsbericht.

Watch on YouTube

Eerste onafgebroken gameplay van The Callisto Protocol getoond

Horrorgame The Callisto Protocol werd vanavond getoond middels een onafgebroken gameplaysegment. De gameplay werd uitgezonden tijdens Summer Game Fest Kick Off Live-show, waar ook een nieuwe trailer van de game voorbij kwam. De gameplayvideo toont een vergelijkbaar camerastandpunt en setting als Dead Space. Dat is niet gek: de game is ontwikkeld door Striking Distance, de nieuwe studio van Glen Scofield - de bedenker van de Dead Space-franchise.

The Callisto Protocol speelt zich in de toekomst af in een gevangeniskolonie op Callisto, een maan van Jupiter. Mensen moeten deze gevangenis, genaamd Black Iron Prison, zien te ontsnappen en diens verschrikkelijke geheimen ontdekken.

Lees het nieuwsbericht hier.

Watch on YouTube

Bloober Team onthult horrorgame Layers of Fears

Bloober Team werkt aan 'Layers of Fears', een nieuwe game in de Layers of Fear-franchise. Veel details zijn er nog niet, behalve dat de franchise "in een nieuwe vorm terugkeert waarmee spelers echt een verfrissende ervaring krijgen en het overkoepelende verhaal in een nieuw licht wordt gezet".

Het lijkt daarbij alsof het om een soort reboot van de eerdere twee games gaat. "Ons plan was om de games opnieuw te creëren, maar niet als simpele collectie met remasters. We hebben een nieuwe benadering gevonden, iets dat misschien niet het meest logische is. Maar er is een reden waarom we het Layers of Fears hebben genoemd."

Hier is het complete nieuwsbericht te zien.

Watch on YouTube

Aliens: Dark Descent aangekondigd, komt volgend jaar uit

De top-down actiegame Aliens: Dark Descent is vanavond aangekondigd. Dat deden uitgever Focus Entertainment en ontwikkelaar Tindalos Interactive tijdens de Kick Off Live-show van Summer Game Fest. In de game besturen spelers een groep getrainde Colonial Marines. Zij moeten een uitbraak van Xenomorphs tegenhouden op de maan Lethe.

Men vecht in de game niet alleen tegen de Xenomorphs, maar ook tegen soldaten van de Weyland-Yutani Corporation en tevens compleet nieuwe wezens die nooit eerder in de Alien-franchise zijn gezien. Spelers geven bevelen aan de soldaten in open levels. Daarbij kunnen de soldaten naar smaak aangepast worden met perks, wapens en uitrusting.

Lees hier meer.

Watch on YouTube

Level uit Call of Duty: Modern Warfare 2 getoond

Tijdens de Kick Off Live-show van Summer Game Fest werd een speelsessie in een level uit Call of Duty: Modern Warfare 2 getoond.

De gameplayvideo is van het level Dark Water en speelt zich af op een olieplatform in de Golf van Mexico. Task Force 141 is er achter gekomen dat er op het platform raketten worden verborgen. Soap, Ghost en Colonel Alejandro Vargas moeten infiltreren. De video is hieronder te zien.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Watch on YouTube

Eerste artwork van The Last of Us-multiplayergame gedeeld

Sony en Naughty Dog hebben eerste artwork van de aankomende The Last of Us-multiplayergame getoond. Het artwork werd tijdens de Summer Game Fest-presentatie getoond, waar Naughty Dog-baas Neil Druckmann aanwezig was om te melden dat het spel erg groot wordt, "net zo groot als onze singleplayergames en op sommige gebieden ook groter".

Zoals eerder al bekend was gemaakt, moet het een stand-alone multiplayergame worden in het The Last of Us-universum. Volgens Druckmann kunnen spelers op compleet nieuwe personages rekenen en wordt er zelfs een verhaal verteld. Het spel speelt zich in een andere locatie van de VS af. Aan het artwork te zien gaat het om San Francisco.

Lees hier verder.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge komt op 16 juni uit

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge is vanaf 16 juni verkrijgbaar. Dat werd vanavond tijdens de Kick Off Live-show van Summer Game Fest aangekondigd. Het was al geruime tijd bekend dat het spel ergens deze zomer zou verschijnen, maar een precieze releasedatum was er tot vanavond nog niet. Ook werd een nieuwe trailer getoond, die hieronder te zien is.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge is een side-scrolling vechtgame die draait om de vier striphelden. Shredder's Revenge is daarbij een spiritueel vervolg op de klassieke brawler Turtles in Time. Het spel kan online en lokaal door zes spelers tegelijk gespeeld worden. Faith no More-frontman Mike Patton zingt het themanummer in de trailer.

Bekijk hier het hele nieuwsbericht.

Watch on YouTube

Marvel's Midnight Suns komt op 7 oktober uit, Spider-Man is speelbaar

Marvel's Midnight Suns heeft een releasedatum gekregen: 7 oktober. Dat werd middels een nieuwe trailer tijdens de Summer Game Fest Kick Off Live-show aangekondigd. Daarin werd ook onthuld dat Spider-Man een speelbaar personage is.

De game had eigenlijk in maart uit moeten komen, maar werd eind vorig jaar uitgesteld naar de tweede helft van dit jaar om er volgens de ontwikkelaar “de best mogelijke game van te maken”. De game verschijnt nu dus op 7 oktober op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One. De Switch-versie moet volgend jaar verschijnen.

Lees hier verder.

Watch on YouTube

Guile bevestigd als speelbaar personage voor Street Fighter 6

Tijdens de Kick Off Live-show van Summer Game Fest werd bevestigd dat Guile terugkeert in Street Fighter 6. Guile werd via een nieuwe gameplaytrailer getoond. Daarin is te zien dat zijn iconische moves, zoals de Sonic Boom en Flash Kick, terugkeren. De video is hieronder te zien.

Het personage, dat afkomstig is uit de Verenigde Staten, zit al sinds Street Fighter 2 in de vechtfranchise. Het personage werd in de eerste live action Street Fighter-verfilming overigens vertolkt door Jean-Claude van Damme.

Het complete nieuwsbericht is hier te vinden.

Watch on YouTube

Makers Call of the Sea tonen kleurrijke American Arcadia

Ontwikkelaar Out of the Blue heeft een nieuwe trailer van hun aankomende game American Arcadia getoond. De game werd eerder dit jaar al onthuld middels een korte teaser en betreft een singleplayergame met sidescrolling gameplay, vol met puzzels, achtervolgingen en stealth.

Het spel speelt zich af in Arcadia, een “70’s retro-futuristische metropool” waarvan de inwoners denken dat ze een bestaan vol luxe en comfort leiden. Arcadia blijkt echter de meest bekeken realityshow op tv te zijn, en de inwoners hebben geen idee dat ze constant worden uitgezonden. Het verhaal wordt verteld als een documentaire, inclusief interviews en politie-ondervragingen van de twee personages die spelers onder de vingers krijgen.

Lees er hier meer over.

Watch on YouTube

En verder...

Nieuwe trailer van Nightingale van voormalige Bioware-werknemers
Troy Baker en Ashley Johnson hebben rollen in The Last of Us-serie
Indiegame Highwater draait om klimaatverandering
Strategiegame Humankind komt naar consoles en Game Pass

Warhammer 40,000: Darktide laat van zich zien in nieuwe trailer
Metal: Hellsinger komt op 15 september uit
Nightwing staat centraal in nieuwe Gotham Knights-trailer
Character creator voor nieuwe Saints Row nu verkrijgbaar

Goat Simulator 3 aangekondigd
Scifi-horrorgame Routine tien jaar na aankondiging opnieuw onthuld
Voormalige Blizzard-werknemers werken aan Stormgate
Ruimtehorrorgame Fort Solis onthuld

Fantasievolle shooter Witchfire getoond in nieuwe trailer
Flashback 2 komt deze winter uit
Cuphead-uitbreiding The Delicious Last Course getoond

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 ik neig meer naar de conclusie dat we hebben onderschat hoe vrijwel de hele industrie nog struggelt met de gevolgen van de laatste twee jaar. Line-ups zijn echt wel compleet door de war geschopt en de games zijn er gewoon op dit moment niet. Denk dat Keighley serieus genoeg wordt genomen, zijn Game Awards hebben de laatste edities grote drops gekregen. Onthullingen van de nieuwe Mass Effect, Alan Wake 2, Hellblade 2, Perfect Dark, zelfs de Series X console, z'n vriend Kojima komt altijd wel opdagen. Dus vanuit alle hoeken weten ze hem gerust te vinden, maar dit was ben ik bang gewoon een gevalletje wrong place, wrong time. En Xbox wil idd misschien net te veel voor zondag bewaren. Maar ik deel je teleurstelling in de show van gisteren. Geen een hoogtepunt is me bijgebleven eigenlijk. En ook als de TLOU Remake niet was gelekt, was dat niet uitsmijter-waardig, toch? Veel te lang gelul eromheen in die ongemakkelijke interview setting, na de trailer nog eens terugkomen. Uitsmijter moet gewoon een lekkere hypetrailer of reveal zijn waar je niks meer bij hoeft te zeggen.

0
test

@COSMIC_TSAR Ik ben het helemaal met je eens dat Corona een enorme invloed heeft gehad op de game industrie dat nu nog nawerkt. Je ziet het ook wel terug aan alle delays in de game industrie. Ik denk alleen wel dat de show een stuk korter had gekund. Het voelde nu alsof het allemaal maar uitgerekt werd om maar 2 uur vol te brabbelen. We waren al wel gewaarschuwd dat er geen grote onthullingen waren en dat klopt ook wel, maar de trailers en gameplay die ik gezien heb gisteren word ik niet warmer van, ook niet van de grotere games. Ik denk dat de show een stuk behapbaarder was geweest als het een pak em beet een uurtje was geweest en iets meer aandacht aan de CGI trailers/gameplay. Dat er niets is om aan te kondigen kan Keighley ook weinig aan doen inderdaad, maar dan moet je er voor zorgen wat getoond wordt wel eht van het scherm spat en dat deed het in mijn ogen niet.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Ik kreeg heel erg het idee dat alle tripple A games first person shooters waren. De enige originaliteit die er in zat kwam door de indie studios. Vond de show maar matig, niet echt iets wat ik hiervan op mijn wishlist zou zetten.

0

Aanbevolen voor jou