Stalker: Legends of the Zone Trilogy nu verkrijgbaar op Xbox One en PS4

Stalker: Legends of the Zone Trilogy nu verkrijgbaar op Xbox One en PS4

De drie games kunnen ook los aangeschaft worden

Stalker: Legends of the Zone Trilogy is gisteravond uitgekomen voor PlayStation 4 en Xbox One.

Gisterenochtend lekte het bestaan van de collectie al uit, en gisteravond tijdens de Xbox Partner Preview werd het daadwerkelijk onthuld. De collectie kost 39,99 euro en bevat Stalker: Shadow of Chernobyl, Stalker: Clear Sky en Stalker: Call of Pripyat - oftewel alle Stalker-games die tot nu toe zijn uitgekomen. De spellen kunnen ook los worden gekocht voor 19,99 euro per stuk. Het is voor het eerst dat de games buiten pc beschikbaar komen.

De PS4- en Xbox One-versies zijn door GSC Game World in samenwerking met Mataboo opgepoetst en geoptimaliseerd. Ze bevatten een nieuwe interface en verbeterde besturing, graphics en Trophy's en Achievements.

Ergens in de toekomst wordt ook mod-ondersteuning toegevoegd. Mensen kunnen op pc mods maken en die op console toevoegen aan de games. Er wordt ook gewerkt aan een 'current-gen-patch' met verbeterde prestaties voor PlayStation 5 en Xbox Series X en S, al kunnen de games via backward compatibility nu al op die consoles worden gespeeld.

De Stalker-games brengen spelers naar de Zone, een gebied rondom de Chornobyl Nuclear Power Plant waar straling voor allerlei mutaties zorgt. Ontwikkelaar GSC Game World werkt ondertussen al geruime tijd aan Stalker 2: Heart of Chornobyl, dat op 5 september op Xbox Series-consoles, Steam, Epic Games Store, GOG en Game Pass verschijnt.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Aan de ene kant gaaf, toffe games, maar aan de andere kant, voor wie het zich kan herinneren, stalker was bij de release 15 jaar terug echt een unplayable mess zonder mods, en de xray engine enorm buggy, en dat gecombineerd met dat er op dit moment niet eens een Native ps5/xbx versie is en deze via backward compatibility gespeeld kunnen worden, zijn voor mij wel enorme rooie vlaggen. im gonna need a digital foundry voor deze game(s)

0
test

Yooooo, dat is zeer goed nieuws! Ik wacht nog heel eventjes af om te zien hoe de framerate en graphics er voor staan omdat deze "opgepoetst" zijn, maar zodra daar meer info voor uit is dan koop ik het gelijk als dit goed is!

0
test

Ik ga het zo spelen. Ik laat het je morgenochtend weten. ;-)

0
test

Als er nog geen video's uit zijn voor de ps5/xsx, dan hoor ik het graag van je, haha! :-)

0
test

Nou loopt prima hoor, heb zo'n 3 a 4 uur gespeeld en heb die tijd ook daadwerkelijk gespeeld, geen enkele crash (op de xsx). Zitten nog wat originele bugs in (gesprek met Fox bv.) maar dat heeft ook zo z'n charme. Verder liep het uitermate soepel op 60 FPS. Heb alleen de motion blur helemaal uit moeten zetten, die leverde wat flickering op bij bosjes en bomen. Maar goed, ik zet bijna bij ieder spel de motion blur uit dus dat is voor mij geen probleem. Conclusie; ik kan het je aanraden. Ben zelf benieuwd wat de next gen patch later nog toe gaat voegen.

0
test

Thanks voor het terug melden! Dat is zeer positief nieuws. Ik las ergens anders dat ze alleen nog steeds geen subtitles hebben voor Shadow of Chernobyl.. Klopt dit? Dat is het enige wat me een beetje tegenstaat, want mijn gehoor is niet meer wat het was, haha!

0
test

Alles wat in Engels wordt gesproken en belangrijk is voor quests is ondertiteld. Wat achtergrond 'gebrabbel' in Oekraïens/Russisch geloof ik niet.

0
test

Ik zag zoals in het begin van de game, wanneer je met Sidorovich praat (die trader in de shop waar je begint) dat er geen subtitles zijn.. Maar wat later in het gesprek switched de game opeens naar de shop menu, en dan is het wel ondertiteld.. F*ck it, tijd om te kopen, ben veel te hype, haha! Thanks voor je antwoorden :-)

0
test

Hahaha! Veel plezier!

0

Aanbevolen voor jou