Square Enix uit interesse in NFT's

Square Enix uit interesse in NFT's

Square Enix-directeur Yosuke Matsuda heeft gemeld dat het bedrijf enthousiast is over nieuwe industrietrends zoals NFT's en blockchaintechnologie.

Dat meldde hij in een nieuwjaarsbrief. Blockchaingames zouden volgens de directeur de mogelijkheid bieden "zelfvoorzienende groei in games" te bewerkstellen. Hij erkent dat er wel nog veel cynisme rond de technologie hangt, maar hij hoopt ook dat het een nieuw publiek aantrekt.

Op wat voor manier NFT's precies in Square Enix-games gaan verschijnen en om welke games het dan gaat is nog niet bekend, maar dit zou wel het startjaar voor het bedrijf zijn om te experimenteren met dergelijke technologie.

Steeds meer ontwikkelaars en uitgevers tonen interesse in het implementeren van NFT's in games. Het gaat daarbij om unieke data dat via blockchain wordt verspreid en spelers in staat stelt om hun eigen digitale items te kopen en verkopen. Zo experimenteert Ubisoft er mee en werkt ook Fable-bedenker Peter Molyneux aan een game met deze technologie.

Veel gamers hebben echter kritiek geuit op de technologie. Zo zouden NFT's in Ubisoft-games nog maar mondjesmaat worden verkocht en besloot de studio achter het aankomende Stalker 2 toch NFT's uit de game te halen na kritiek van fans.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wauw hoe greedy kunnen die bedrijven zakken.

0
test

@armilo-theus als het digitaal is dan is het makkelijk toe te passen voor software bedrijven.

0

@armilo-theus Zonder uiterst gierige bedrijven als Atari of Nintendo had je nu geen booming gaming markt gehad. Ze hadden maar 1 doel: groot worden en miljarden verdienen. En als blij gelukje kreeg je daardoor leuke games om te spelen. De gierigheid is nog net zo sterk als dat het altijd was. Wat is veranderd zijn de mogelijkheden.

0
test

Op YouTube staat een interessante recap van een stream van Asmongold over dit onderwerp. Kan helaas geen link plaatsen maar zoek maar op: NFTs in FFXIV? Asmongold fikt het even helemaal tot de grond toe af. Komt meer wijsheid uit deze man dan veel mensen denken.

0

@wazp Heb het filmpje gezien en het is bizar. Ik zou willen dat elke uitgever een label op de doos plakt dat er NFT's gebruikt worden, zodat ik die game kan overslaan. Het is natuurlijk geen toeval dat de meest hebberige uitgevers hiermee aan de haal willen gaan. Dit lijkt mij voor gamer.nl de gelegenheid om hier eens een interessant artikel over te schrijven. Wat zijn de voor- en nadelen voor de gamers en hoe kan een uitgever hier meer aan verdienen dan ze al doen?

0
test

@Ziminar helemaal mee eens. Ik laat elke game links liggen die met NFTs komt. Ik heb nog geen goede enkele reden voorbij zien komen waarom games NFTs zouden moeten bevatten. Het is pure geldklopperij. Ik voorspel dat dit net zo’n eenzame dood zal sterven als advertenties in games.

0

Aanbevolen voor jou