Spelers konden geen gedownloade games spelen tijdens Xbox Live-storing

Spelers konden geen gedownloade games spelen tijdens Xbox Live-storing

Diverse Xbox-eigenaren konden geen gedownloade games spelen op hun Xbox-console tijdens een Xbox Live-storing dit weekend.

De storing vond een paar uur lang plaats en zorgde er niet alleen voor dat games in de cloud niet speelbaar waren, maar ook dat digitaal aangeschafte games niet gespeeld konden worden.

Dit gold ook voor singleplayergames en spellen die al gedownload waren - er was dus geen goede reden dat deze spellen niet gespeeld konden worden, behalve Microsofts controle in verband met digital rights management.

Veel spelers hadden dan ook kritiek op de situatie - volgens hen was dit het bewijs dat DRM in het nadeel van de consument is. Hoe dan ook was te storing binnen een paar uur verholpen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Xbox heeft echt een verschrikkelijk kut DRM systeem, zonder internet is die doos praktisch onbruikbaar. Zo smerig stiekum er doorheen gedrukt terwijl ze ten tijde van de xbox one hier om verketterd werden met hun plannen ( en er toen vanaf zagen na heel veel backlash) Hoe moeilijk is het om je licenties offline te storen op je console zoals Sony doet? Ik snap dat heel wat mensen nu gaan zeggen, bij mij geen problemen hoor en dit is niet erg, en PSN is kut enzo, maar denk effe na wat dit voor impact in de toekomst kan hebben op je games met zo'n achterlijk DRM systeeem als dit.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@denver Killer Instinct draait hier nog op mijn One, maar goed of bedoel je op de xboxen daarvoor? want die staan ook allemaal nog aangesloten, tot aan de aller eerste. maar keep on denying !! DRM i s een enorme issue en raakt enkel de consument en er is GEEN reden om niet bij je games te kunnen zonder internet.

0
test

@denver Wat een non-argument van jou. De wereld draait niet om Denver. Dat jij je te goed voelt om oudere games te spelen is jouw probleem. Feit is dat er genoeg mensen zijn die dat wel graag willen. Sowieso zou een DRM systeem hooguit een jaar of 2 mogen bestaan om daarna weggepatched te worden. Het is toch enkel bedoeld om rond de release zoveel mogelijk illegale kopieen te voorkomen

0

@ali3n8tor Zoals Sony dat doet..... Echt niet. Sony heeft hetzelfde gezeik als XBOX. Laatste PS storing kon ik toch echt geen Skyrim (Download) spelen omdat ze down waren. De enige die wat mij betreft het goed voor elkaar heeft is Nintendo.

0
test

@WitteHerder Dan staat je ps4(5?) niet als Primary geregistreerd of ingesteld , net zoals je je xbox als "Home" moet instellen voor offline play van digitale games (maar in dit geval werkte het laatste ook niet bij deze xbox outage)

0
test

@WitteHerder Laatst was er onderhoud aan het netwerk bij mij in de buurt, en ik kon gewoon offline Elden Ring spelen op de PS5 (download). Weet niet waarom het voor Skyrim anders zou zijn?

0
test

Ik heb de berichten wel gezien, maar totaal geen last van gehad. Bij mij werkte gewoon alles

0

Aanbevolen voor jou