Sony kan zich vinden in uitgebreider onderzoek naar Activision-overname

Sony kan zich vinden in uitgebreider onderzoek naar Activision-overname

Sony heeft aangegeven dat het bedrijf het uitgebreidere onderzoek naar Microsofts overname van Activision Blizzard verwelkomt.

Dat laat het bedrijf weten in een statement naar Games Industry. "Deze deal heeft grote negatieve implicaties voor gamers en de toekomst van de game-industrie, aangezien Microsoft eigendom zou krijgen over Activision-games zoals Call of Duty. We willen garantie hebben dat PlayStation-gamers een game-ervaring van de hoogste kwaliteit blijven krijgen. We stellen CMA's focus op het beschermen van gamers op prijs."

Gisteren bleek dat de Britse concurrentiewaakhond CMA het antitrustonderzoek naar de overname van Activision Blizzard door Microsoft gaat uitbreiden. In eerste instantie werd dit geclaimd door Financial Times, maar later op de dag werd het officieel bevestigd.

De tweede fase van het onderzoek door de CMA houdt in dat er een onafhankelijk panel wordt opgezet om de overname verder te onderzoeken en te evalueren of de overname van grote invloed is op de concurrentiestrijd tussen bedrijven. Het is niet bekend hoelang dit onderzoek gaat duren.

Microsoft heeft ook gereageerd op CMAs besluit. Een woordvoerder meldde aan VGC: "Het is totaal onlogisch voor Microsoft om Call of Duty van PlayStation te weren gezien de koppositie van die console."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola ik verwacht dat dat uiteindelijk ook zal gebeuren. Al zij het vermoedelijk wel met de regel dat de game niet op PS plus mag verschijnen. Dan heeft Sony hun zin omdat CoD op PS5 uitkomt, Microsoft verdient daar mooi geld aan en een groot deel van de gamers zal het op Xbox willen spelen gezien de games daar wel op gamepass komen vanaf dag 1. Win win voor Microsoft.

0
test

@Riyakuya Nu nog wel mocht de markt rond het einde van het contract met Playstation dusdanig veranderen dat Xbox marktleider is in de consoles dan kan Microsoft overwegen Call of Duty exclusief te maken en zouden ze daarmee een nog grotere klap kunnen uitdelen. Laten we hopen dat het niet zover komt want concurrentie is alleen maar goed voor de markt. Ben blij dat beide consoles er zijn.

0

@coola het is echt absurd om in een dusdanig veranderende markt verder dan 2027 contracten te gaan vastleggen. Bovendien heeft Microsoft helemaal geen monopolie positie en krijgen ze die hier ook niet mee. Sony neemt ook allerlei bedrijven over, alleen doen dat geleidelijker. Los nog van het feit dat MS zichzelf ook in de voeten schiet als ze dit niet doen. er moet ook altijd veel geld binnenkomen om alles te kunnen blijven betalen. De Xbox eigenaren kunnen dat niet ophoesten. Dus Sony is nodig.

0

@coola Zie ook niet in waarom ze dat zouden doen, ze kunnen Cod gewoon voor €80,- (de nieuwe msrp) uitbrengen op de Sony consoles en hem dan gratis op GamePass zetten, gratis als in de 80,- versie betaald voor het development.

0
test

Grappig hoe Sony het heeft over gamers en de toekomst van de game industrie. Wat ze bedoelen is natuurlijk PlayStation gamers en de toekomst van PlayStation in de industrie gezien geen enkel ander platform last heeft van deze overname. Nintendo heeft al jaren geen CoD games meer op hun consoles gehad en hun consoles verkopen in het algemeen als warme broodjes. Op PC komt CoD altijd uit dus dat is sowieso geen probleem. Hoe dan ook heb ik er vertrouwen in dat de deal alsnog gewoon doorgaat en dit gedoe tot het verleden behoort.

0
test

@Riyakuya tuurlijk denkt PlayStation alleen aan PlayStation, maar het hele idee is natuurlijk ook dat wanneer PlayStation niet meer op een noemenswaardige manier meedoet, iedereen afhankelijk wordt van Microsoft en daar gaan we echt niet beter van worden.

0
test

@Michael-Raymond-Clayton dat zie ik niet zo snel gebeuren. Ze doen nu alsof ze oh zo afhankelijk zijn van CoD maar dat is onzin. Nintendo heeft al jaren geen CoD games en hebben nog steeds een enorme fanbase. Hun verkopen liegen er ook niet om. De enige reden dat Sony nu klaagt is dat ze geld gaan mislopen omdat ze geen exclusiviteitsdeals op content van CoD meer kunnen krijgen wanneer MS de eigenaar wordt. En dat is uiteraard geen geldige reden om een overname niet door te laten gaan.

0
test

@Riyakuya Ik denk dat jij het succes van Call of Duty op de Playstation een beetje onderschat. Call of Duty komt maar liefst 2 keer voor in de top 10 van best verkochte games op de Playstation 4. Dus als die inkomsten wegvallen dan voelt Sony dat wel even.

0
test

@The_Stifmeister dat begrijp ik maar dat is ook de reden dat CoD niet zal verdwijnen van PS. MS kan daar goed geld aan verdienen.

0
test

@Riyakuya Volgens jou had Standard Oil ook nog mooi mogen bestaan.

0
test

@Ardyn onnodige en nutteloze opmerking.

0

Aanbevolen voor jou