Sonic Team wil trouw blijven aan gameversie van Sonic

Sonic Team wil trouw blijven aan gameversie van Sonic

Als het aan ontwikkelaar Sonic Team ligt, blijft men trouw aan het gamepersonage Sonic en neemt de filmversie de franchise niet over.

Dat heeft studiohoofd Takashi Iizuka gemeld aan VGC. "De Sonic-films zijn gebaseerd op waar de games zijn begonnen. Het werkt niet echt als je de kwaliteiten van de films pakt en die in games probeert te stoppen."

Volgens Iizuka betekent dat echter niet dat de gamefranchise geen vernieuwing kent. "Ik wil trouw blijven aan Sonic, maar ook nieuwe ideeën in de games verwerken waar mensen enthousiast van worden."

Overigens lijkt Sega wel uitzonderingen te maken. Zo is de filmversie van Sonic een gastpersonage in de mobiele Sonic-games. "Dergelijke samenwerkingen zijn prima, omdat er mensen zijn die alleen de films hebben gezien en het personage alleen daarvan kennen. Maar de gameversie van Sonic is de essentie van het personage, dus in plaats van de films in de games verwerken wil ik de games juist uitbreiden om ze voor iedereen leuk te maken."

Sonic Frontiers komt eind dit jaar uitkomen op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Het is een nieuwe 3D-platformer met openwereldelementen. Op 23 juni komt Sonic Origins uit op pc en consoles, een collectie met de Mega Drive-games Sonic the Hedgehog, Sonic the Hedgehog 2, Sonic 3 & Knuckles en Sonic CD.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou