'Six Days in Fallujah was tijdelijk bij Sony Santa Monica in ontwikkeling'

'Six Days in Fallujah was tijdelijk bij Sony Santa Monica in ontwikkeling'

De controversiële shooter Six Days in Fallujah zou tijdelijk bij God of War-studio Sony Santa Monica in ontwikkeling zijn geweest.

Dat claimt ontwikkelaar David Jaffe in de 

Watch on YouTube

, waarin hij praat met Days Gone-schrijver John Garvin. "Wist je dat Six Days in Fallujah een tijdje bij Sony Santa Monica in ontwikkeling was?", vraagt Jaffe.

Garvin meldt vervolgens dat hij aanwezig was bij de meeting waarin het project groen licht kreeg. Jaffe: "Elke keer dat het spel in de buurt kwam van iets dat op echte oorlog leek, bedankten bedrijven er voor."

Six Days in Fallujah zou meer dan een decennium geleden worden uitgegeven door Konami, maar de uitgever bedankte er in 2009 voor vanwege de controversiële achtergrond van het spel. De game deed stof opwaaien, doordat de makers meldden dat het spel geen politiek commentaar moet leveren. Dit terwijl de game gebaseerd is op een echt bestaande oorlogssituatie, de in 2004 gevoerde slag om Fallujah, Irak. 

Eerder dit jaar communiceerde de huidige uitgever Victura echter dat de gebeurtenissen in de game toch wel onlosmakelijk verbonden zijn met politiek. Daarnaast krijgt de game veel kritiek te verduren omdat het alleen de kant van het Amerikaanse leger zou belichten, en niet de slachtoffers onder de bewoners van Fallujah.

De game moet later dit jaar uitkomen op pc en consoles.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou