Update: Shinji Mikami vertrekt bij Tango Gameworks

Update: Shinji Mikami vertrekt bij Tango Gameworks

Bethesda heeft bevestigd dat Tango Gameworks-oprichter Shinji Mikami vertrekt bij de studio.

Dat deed het bedrijf via Twitter. "We kunnen bevestigen dat Shinji Mikami heeft besloten om Tango Gameworks in de komende maanden te verlaten. We danken hem voor zijn werk als creatief leider en ondersteunende mentor voor jonge ontwikkelaars aan de The Evil Within-franchise, Ghostwire: Tokyo en natuurlijk Hi-Fi Rush. We wensen Mikami-san het beste in de toekomst en kijken uit naar wat de getalenteerde ontwikkelaars van Tango voor ons in petto hebben."

Oorspronkelijk bericht:
Shinji Mikami, de oprichter en CEO van Tango Gameworks, zou vertrekken bij de studio.

TrueAchievements zegt een e-mail die intern in het bedrijf werd verstuurd te hebben ingezien waarin dit werd aangekondigd door vicepresident Todd Vaughn. "Ik schrijf jullie vandaag om te laten weten dat studiohoofd Shinji Mikami heeft besloten om Tango Gameworks ergens de komende maanden te verlaten."

Mikami is vooral bekend als de maker van de Resident Evil-reeks - waar hij tot Resident Evil 4 hoofdverantwoordelijk voor was. In 2010 richtte hij Tango Gameworks op, waar hij de The Evil Within Games mee maakte. Voor recentere releases Ghostwire: Tokyo en Hi-Fi Rush was hij executive producer. Tango is onderdeel van ZeniMax en dus ook overgenomen door Microsoft.

Het is niet bekend wat Mikami, indien de berichten kloppen, in de toekomst gaat doen. Fans speculeren dat hij zich aan gaat sluiten bij M-Two Inc, de in 2019 opgerichte studio van voormalige PlatinumGames-CEO Tatsuya Minami. Volgens berichtgeving toen zou de naam M-Two slaan op het feit dat Minami de studio samen met Mikami wilde oprichten. Dit is echter nog niet officieel bevestigd. Het is ook mogelijk dat Mikami met pensioen gaat.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Die vorige vertrekkers bij studios van Xbox maken amper iets uit. Kan me voorstellen dat een vertrek van Mikami wel aankomt. Dit was echt hun man voor de Japanse markt. Ik neem aan dat hij lekker van een welverdiend pensioen gaat genieten. Het zal niet liggen aan de mogelijkheden die hij had bij Tango met de backing van Xbox. Toch? Die man geven ze carte blanche.

0

@COSMIC_TSAR ja waarschijnlijk stapt hij gewoon uit het wereldje.

0

Aanbevolen voor jou