Sega verwijdert in mei vier klassieke Sonic-games

Sega verwijdert in mei vier klassieke Sonic-games

Op 20 mei worden vier klassieke Sonic the Hedgehog-platformers verwijderd uit digitale winkels.

Dat laat Sega weten. Het gaat om Sonic the Hedgehog 1, 2, Sonic 3 & Knuckles en Sonic CD. Vanaf dat moment kunnen de games niet meer individueel worden aangeschaft in digitale winkels, bijvoorbeeld op de Xbox Store of Steam.

Dit is geen toeval: op 23 juni brengt Sega Sonic Origins uit, waarin remasters van bovengenoemde spellen worden gebundeld. Daarin zijn de games zowel in klassieke vorm als in breedbeeld speelbaar. Sega laat niet weten waarom de oude versies van deze games offline gehaald moeten worden.

De oude versies van een aantal van deze platformers blijven wel op andere manieren speelbaar op Nintendo Switch. Zo staat Sonic the Hedgehog 2 op de Mega Drive-app voor Nintendo Switch Online abonnees en zijn Sonic 1 en 2 speelbaar via Sega Ages.

Sonic Origins komt op 23 juni uit op Steam, Epic Games Store, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en Nintendo Switch.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Gelukkig hebben we ook emulatie als optie ;)

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor Emulatie word steeds beter. Vaak beter wat ze zelf uitbrengen, wie geen emulatie wil en het goed wil doen. Dan is een mega drive model 1 een goede oplossing wel duur tegenwoordig, vooral de mega cd. Die heb ik ooit gekocht voor 50 euro ^^.

0
test

Origins ga ik wel proberen, ben benieuwd welke versie van Sonic CD in de collectie aanwezig is. Want de USA versie heeft een andere intro muziek dan de Japanse en de Europese versie, mijn favoriet blijft de Japanse/Europese versie met de juiste intro muziek.

0

Aanbevolen voor jou