Rockstar kort laadtijden GTA Online in dankzij oplossing van speler

Rockstar kort laadtijden GTA Online in dankzij oplossing van speler

Een door een fan bedachte oplossing om de laadtijden van GTA Online in te korten gaat officieel door Rockstar uitgerold worden.

Een GTA Online-speler die zichzelf t0st noemt bedacht pas geleden een manier om de laadtijden van GTA Online met zo'n zeventig procent in te korten. Dit komt omdat de game tijdens het laden een tekstbestand met ongeveer 63.000 items uit de game checkt, waarbij voor elk item allerlei data wordt gecheckt en het wordt vergeleken met de andere items. 

De lijst wordt tijdens het laden naar schatting zo'n 1,9 miljard keer geraadpleegd, waardoor de CPU flink belast wordt. De speler heeft door dit aan te passen de laadtijden van de online modus van Grand Theft Auto Online flink teruggeschroefd.

Rockstar heeft aan PC Gamer bevestigd dat het binnenkort een update voor de game uitbrengt waarmee de laadtijden worden ingekort. Het is niet duidelijk of er een even grote vermindering in laadtijden als met de oplossing van de speler in stand wordt gebracht, maar Rockstar bevestigt dat het veel aan de bevindingen van t0st heet gehad.

"Speler t0st heeft een aspect van de gamecode onthuld gerelateerd aan laadtijden voor de PC-versie van GTA Online die verbeterd konden worden. Na dit onderzoek hebben we wat veranderingen toegepast die tijdens een aankomende update geïmplementeerd worden."

GTA Online
Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat zou zeer welkom zijn. Eén van de grootste obstakels om dat spel met vrienden online te spelen.

0
test

@N0rthstar Als dat al een obstakel is. Man man man.

0
test

@bigds9fan Heb je het ooit gespeeld? 5-10 min zitten laden is wel degelijk een obstakel, voorals als mensen een time out krijgen omdat het laden te lang duurt of als je vrienden hebt die 30-60 min per dag kunnen spelen vanwege kinderen etc en GTA niet eens meer op willen starten vanwege de laadtijden. Dat fnuikt de lol wel degelijk. En absoluut belachelijk natuurlijk dat een bedrijf dat professionals in dienst heeft en 5 miljard heeft verdiend aan deze game een amateur (met alle respect bedoeld uiteraard want deze gast heeft geweldig werk geleverd) van buitenaf nodig heeft om een basaal probleem als laadtijden te verhelpen. Een regelreachte blamage voor Rockstar wat mij betreft.

0
test

ik zou het wel kunnen waarderen dat de ontdekker ook een leuke belonging zou krijgen van Rockstar.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou