Remake van Persona 3 bevat geen FES- of Portable-content

Remake van Persona 3 bevat geen FES- of Portable-content

We kunnen ook niet als vrouw spelen

Atlus, de ontwikkelaar van de nieuwe Persona 3 Reload, meldt dat de remake gebaseerd is op de oorspronkelijke PlayStation 2-versie van het spel. Er is dus geen aanvullende content van Persona 3 FES en Persona 3 Portable in de remake te vinden. Dit betekent dat spelers ook niet kunnen kiezen voor het vrouwelijke hoofdpersonage.

Producer Ryota Niitsuma en regisseur Kazuhisa Wada bevestigen dit in een interview met IGN. Ze geven aan dat het oorspronkelijke idee voor de remake van Persona 3 was om trouw te blijven aan het origineel. Daarom is ervoor gekozen om geen content van FES of Portable op te nemen en zich te richten op het nabootsen van de originele Persona 3-ervaring.

FES is een extra schijf voor Persona 3 die een epiloog aan het spel toevoegt. Persona 3 Portable is daarentegen een volledige remaster van de game die in 2009 werd uitgebracht voor de PlayStation Portable. Naast aanpassingen in het verhaal en nieuwe 'social links', bood deze versie spelers ook de mogelijkheid om als vrouwelijke protagonist te spelen. Dit werd positief ontvangen door veel fans, gezien de zeldzaamheid van een speelbaar vrouwelijk personage in Persona-games.

Hoewel Persona 3 Reload dus teruggaat naar het basisspel, belooft Niitsuma wel enkele nieuwe toevoegingen. Het volledige voice-over-team is vernieuwd en fans mogen ook nieuwe scènes en gebeurtenissen verwachten. Meer informatie hierover zal binnenkort gegeven worden.

Persona 3 Reload werd gisteren onthuld met een trailer tijdens de Xbox Showcase. Het is nog niet bekend op welke andere consoles de remake zal verschijnen naast Xbox Series X en S, Xbox One en pc. Het is echter zeer waarschijnlijk dat de game ook naar PlayStation en Switch zal komen. Aan het begin van dit jaar bracht Atlus overigens een port van Persona 3 Portable uit voor moderne consoles.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Hopelijk zal het niet teveel op de ESG fondsen proberen in te spelen, nadat Capcom daar stilletjes aan heeft toegegeven en SEGA er naar mijn weten al aan doet

0
test

Je zou denken dat DE reden om deze remake te doen is om de verschillende versies samen te voegen. Het maakt het minder aantrekkelijk om deze te spelen. Niet dat het uitgesloten is dat FES en P-dingen worden teruggebracht, P4 en P5 hebben ook grote updates gekregen na uitgave in de vorm van Golden en Royal.

0

Aanbevolen voor jou