Regisseur nieuwe The Witcher-saga bekendgemaakt

Regisseur nieuwe The Witcher-saga bekendgemaakt

Voormalig hoofd van animatie van CD Projekt Red Sebastian Kalemba gaat aan de slag als regisseur van de nieuwe The Witcher-saga.

Dat maakte Kalemba zelf bekend via Twitter. "Carrièrenieuws: ik regisseer de nieuwe Witcher-saga", begint hij. "Sinds ik bij CD Projekt Red werk, geloof ik dat niets onmogelijk is en dat we hier zijn om de lat op het gebied van emotionele verhalen en het creëren van werelden hoger te leggen. Ik ben er trots op dat ik onderdeel ben van CDPR en dat ik samenwerk met zo'n getalenteerd en gepassioneerd team."

Kalemba werkt sinds 2014 bij de Poolse studio. Hij fungeerde voorheen als lead animator voor The Witcher 3: Wild Hunt en Cyberpunk 2077. Daarna werd hij het hoofd van animatie van het bedrijf. Hij werkte ook vijftien maanden als creative director (via VGC).

In maart kondigde CD Projekt Red aan dat het werkt aan een nieuwe The Witcher-game. Het spel draait op Unreal Engine 5 en wordt onderdeel van een nieuwe saga bestaande uit drie games. De eerste game in deze reeks draagt de codenaam Project Polaris. Nadat de eerste game uitkomt op een nog onbekende datum, moeten de twee vervolgen beiden binnen zes jaar uitkomen.

Verder werkt CD Projekt Red ook aan een remake van de eerste The Witcher. De remake wordt volledig opnieuw gebouwd op Unreal Engine 5 door de Poolse studio Fool's Theory. CD Projekt Red houdt toezicht op de ontwikkeling. De productie van het spel zit nog in een vroeg stadium. De codenaam van de remake, Canis Majoris, werd al eerder onthuld. Bij die aankondiging sprak CD Projekt Red over een verhaalgedreven, singleplayer openwereld-rpg die wordt ontwikkeld door een third-party studio bestaande uit mensen die eerder al aan The Witcher-games hebben gewerkt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou