PUBG-bedenker start nieuwe studio in Amsterdam

PUBG-bedenker start nieuwe studio in Amsterdam

Brendan 'PlayerUnknown' Greene, de bedenker van PlayerUnknown's Battlegrounds, vertrekt bij ontwikkelaar Krafton Game Union en opent een nieuwe studio in Amsterdam.

De nieuwe studio heet PlayerUnknown Productions. Daar gaat hij aan diverse projecten buiten PUBG werken. Krafton heeft wel een minderheidsbelang van de studio in het bezit. PlayerUnkown Productions werkt aan een systeem waarmee grote openwereldgames gemaakt kunnen worden. 

"Ik ben iedereen bij PUBG en Krafton erg dankbaar dat ze mij een kans gaven de afgelopen vier jaar", aldus Greene. "Ik kijk uit naar de volgende stap in mijn doel om een ervaring te ontwikkelen die ik al jaren voor ogen heb."

In 2019 liet Greene al weten zich niet meer met de ontwikkeling van PUBG te bemoeien. Eind dat jaar hintte hij op The Game Awards naar een nieuw project genaamd Prologue, waarin "nieuwe technologieën en gameplay wordt onderzocht". Het is niet duidelijk of dit project nu opgepakt gaat worden door PlayerUnknown Productions. Hieronder is een in 2019 getoonde teaser van het project te zien.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Aangezien de trailer letterlijk zegt ''a player unknown production'' zou ik het vrij slechte marketing vinden als de nieuwe studio ''player unknown productions'' niet met deze titel bezig is.

0

Aanbevolen voor jou