Overwatch-producent vertrekt bij Blizzard

Overwatch-producent vertrekt bij Blizzard

Chacko Sonny, een executive producer van Overwatch, heeft aangekondigd te vertrekken bij Blizzard.

Bloomberg meldt dat de producent aan zijn collega's heeft verteld dat aanstaande vrijdag zijn laatste dag is. In een e-mail laten pas aangestelde Blizzard-bazen Jen Oneal en Mike Ybarra weten dat Sonny "een bedachtzame leider" was. Volgens de werknemers waar Bloomberg mee heeft gesproken werd Sonny gerespecteerd door zijn collega's en was er geen sprake van beschuldigingen over giftig werkgedrag.

Sonny overzag de ontwikkeling van Overwatch 2. Hij vertrekt zo'n vijf maanden na het vertrek van de regisseur van Overwatch en de vicepresident van Blizzard, Jeff Kaplan. Activision Blizzard ligt de afgelopen maanden onder een vergrootglas nadat de staat van Californië het bedrijf heeft aangeklaagd wegens giftig werkgedrag - waaronder seksuele discriminatie en intimidatie op de werkvloer. 

Sindsdien zijn verschillende werknemers vertrokken, waaronder Blizzard-baas J. Allen Brack en recentelijk ook chief legal officer Claire Hart. Eerder deze week werd aangekondigd dat ook de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) onderzoek pleegt naar de werkcultuur binnen het bedrijf achter games als Overwatch, Diablo en Call of Duty.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

" binnen het bedrijf achter games als Overwatch, Diablo en Call of Duty" - dat is niet helemaal eerlijk. Het lijkt heel specifiek te gaan om het Blizzard segment, dus laat Call of Duty erbuiten. Dan trek je meteen Infinity Ward, Treyarch, Sledgehammer en Raven mee het slop in.

0

Aanbevolen voor jou