Overwatch 2 kampt op dag van release met DDoS-aanvallen

Overwatch 2 kampt op dag van release met DDoS-aanvallen

Overwatch 2, dat gisterenavond live is gegaan, is niet of nauwelijks speelbaar vanwege meerdere DDoS-aanvallen.

Dat heeft Blizzard laten weten. Overwatch 2 ging gisteravond live nadat de eerste Overwatch eerder deze week voorgoed offline ging. Veel spelers melden echter dat ze niet of nauwelijks het vervolg hebben kunnen spelen.

Mike Ybarra van Blizzard liet op Twitter weten dat het bedrijf te kampen heeft met een DDoS-aanval. Eerder vanochtend liet Blizzards Aaron Keller weten dat er progressie wordt geboekt om het spel weer werkende te krijgen, maar dat er een tweede DDoS-aanval op de servers wordt uitgevoerd. "Het is alle hens aan dek - we blijven heel de nacht dorwerken. Bedankt voor jullie geduld, we delen meer informatie wanneer het beschikbaar komt."

Een DDoS-aanval wordt uitgevoerd om servers van een online game of dienst te overbelasten. Als gevolg daarvan kan de game of server nauwelijks tot niet meer gebruikt worden door het grote publiek. Ook games en gamenetwerken worden de afgelopen jaren veelvuldig slachtoffer hiervan.

Overigens zijn de DDoS-aanvallen niet het enige probleem waar het spel mee heeft te kampen. Verschillende spelers maken ook melding van het ontbreken van eerder ontgrendelde cosmetische items, zo valt in een lijst met bekende problemen te zien.

Gisteren om 21:00 uur Nederlandse tijd ging Overwatch 2 live. De game is free-to-play op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en Nintendo Switch. Het eerste seizoen is ook begonnen, met daarin onder andere 5v5-wedstrijden, nieuwe personages Sojourn en Junker Queen, de nieuwe Push-modus en zes nieuwe maps. Het tweede seizoen gaat op 6 december van start.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Diep triest.... " Ik ben het niet eens met x, dus laten we het voor iedereen verpesten".

0
test

Heel eerlijk, dit soort multiplayer georienteerde games zijn het day one toch bijna nooit waard. Zelden dat zo'n grote online game het dag 1 goed doet qua servers. Heb zelf verder niks met Overwatch, maar wel zuur voor de mensen die hiernaar uitkijken.

0

@alex201 Probleem was dat het tot de DDOS aanvallen zeer prima te spelen was. De servers waren prima ingericht op de drukte.

0
test

@Quintex ja dan is het wel zuur :/

0

Aanbevolen voor jou