Oorspronkelijke soundtrack Sonic 3 ontbreekt in Sonic Origins

Oorspronkelijke soundtrack Sonic 3 ontbreekt in Sonic Origins

In het aankomende Sonic Origins zit niet precies de oorspronkelijke soundtrack van Sonic 3 & Knuckles.

Dat heeft Sega's social media manager Katie Chrzanowski bevestigd tijdens een livestream (via VGC). Fans vroegen er namelijk regelmatig om, omdat er een hoop gedoe is rondom de soundtrack in Sonic 3.

Sommige nummers in Sonic 3 zouden namelijk gecomponeerd zijn door Michael Jackson, al wordt dat niet vermeld in de credits van de game. Jacksons zakenpartner Brad Buxer heeft eerder geclaimd dat de legendarische popster in 1993 vier weken lang aan de soundtrack heeft gewerkt. Hoewel dit nooit officieel is bevestigd, kreeg het gerucht meer tractie toen in 1997 een pc-versie van de game uitkwam met aangepaste muzieknummers.

Het is niet duidelijk of de aangepaste muziek in Sonic 3 in het aankomende Sonic Origins zit vanwege de bovenstaande situatie, of dat er een andere reden is. Volgens Chrzanowski heeft componist Jun Senoue in ieder geval zijn best gedaan om de nummers die niet gebruikt konden worden zo accuraat mogelijk na te maken. 

Sonic Origins verschijnt op 23 juni op pc en consoles. Het is een collectie met de Mega Drive-games Sonic the Hedgehog, Sonic the Hedgehog 2, Sonic 3 & Knuckles en Sonic CD. De spellen zijn geheel overgezet zodat ze ook in breedbeeld gespeeld kunnen worden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Jammer, het zijn doorgaans de betere tracks van Sonic 3 waar het om gaat. Wellicht de beste tracks uit de gehele origins collectie. Wellicht overtrokken voor sommigen, maar voor mij wel een dealbreker. Ik heb de originele titels nog in prima staat verkerend opgeslagen liggen, dus nostalgie speelt echt wel een rol.

0
test

Interessant verhaal.

0

Aanbevolen voor jou