'State of Decay 3 nog altijd in pre-productie'

'State of Decay 3 nog altijd in pre-productie'

Zombiegame State of Decay 3 zou nog altijd in pre-productie zijn.

Dat blijkt uit een reportage van Kotaku. De game ging eind 2018 in pre-productie, maar de aankondiging van de game in 2020 zou toch te vroeg hebben plaatsgevonden. Ontwikkelaar Undead Labs zou op dat moment "nog niet eens weten wat de game inhield".

In de reportage wordt ook gemeld dat seksisme hoogtij viert binnen de in 2018 door Microsoft overgenomen studio. Vrouwelijke werknemers zouden genegeerd worden of de schuld krijgen van problemen tijdens vergaderingen, en regelmatig seksistische opmerkingen naar het hoofd geslingerd krijgen. 

Microsoft zou volgens de bronnen die Kotaku heeft gesproken in eerste instantie niet genoeg hebben gedaan om de werkcultuur in positieve zin te veranderen. Ook het nieuwe studiohoofd Philip Holt en een nieuwe aangestelde baas van personeelszaken, Anne Schlosser, zouden voor frictie binnen het bedrijf hebben gezorgd. Microsoft zou toen wel aanpassingen hebben gemaakt en afgelopen september vertrok Schlosser. Het zou echter te laat zijn geweest, en veel werknemers zouden zijn vertrokken.

Werknemers zouden op dit moment gemengde gevoelens hebben over State of Decay 3. Sommigen zouden van mening zijn dat het project eindelijk voeten in de aarde begint te krijgen, maar anderen zijn sceptisch of het onder het huidige leiderschap nog goedkomt.

Studiohoofd Hold heeft een statement gemaakt. "Ik erken dat sommige van onze huidige en voormalige medewerkers hebben verteld dat hun ervaringen bij Undead Labs niet altijd positief waren. Onze cultuur uit het verleden is geen voorbeeld van wie we nu zijn, noch wie we willen worden. We hebben de afgelopen jaren veel veranderingen doorgevoerd: een geheel nieuw leidinggevend team, waaronder een nieuwe HR-directeur en- afdeling in 2021, en we hebben ongeveer 75 medewerkers aangenomen sinds het begin van de pandemie."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Het wordt nu toch wel een erg repeterend verhaal met de studio’s van Microsoft. Dit is al de zoveelste studio waar er strubbelingen zijn. Het kan toch allemaal niet op toeval berusten dat juist bij studio’s van Microsoft problemen zich opstapelen.

0
test

@Roy36NL ja maar als je laaste stuk leest is het kennelijk van de tijd voor microsoft ze overnam dat de game re vroeg werd aangekondig zeker maar dat is zowat elke game van micro van die e3 met de cgi filmpjes.

0

@hulstpower ja dat kan ook zo maar, maar er zijn wel heel veel negatieve rondom de studio’s wordt nu zeg maar wel terugkerend iets

0

Aanbevolen voor jou