Ontslagronde bij Mafia-ontwikkelaar Hangar 13

Ontslagronde bij Mafia-ontwikkelaar Hangar 13

Er vindt een ontslagronde plaats bij Hangar 13, de studio achter Mafia 3 en Mafia: Definitive Edition.

Volgens Kotaku zijn iets minder dan vijftig mensen ontslagen bij het hoofdkantoor in Novato, Californië. Voor de ontslagronde waren er 87 mensen werkzaam, dus het gaat om een significant gedeelte van het totaal aantal werknemers. 

Hoeveel mensen er op andere, internationale vestigingen van de ontwikkelaar zijn ontslagen is onbekend. Volgens geruchten zou de ontwikkelaar nu deels worden gebruikt om de ontwikkeling van andere projecten bij te staan, zoals Midnight Suns.

Moederbedrijf 2K Games heeft inmiddels aan Kotaku bevestigd dat er ontslagen vallen. Volgens een woordvoerder staat 2K Games volledig achter de toekomst van Hangar 13 en zit de ontwikkelaar in een "uitdagende maar uiteindelijk veelbelovende transitieperiode".

Eerder deze maand vertrok studiohoofd Haden Blackman al bij Hangar 13. Zijn rol werd overgenomen door Nick Baynes. Er gaan daarnaast sinds enkele weken geruchten dat er een vierde Mafia-game in ontwikkeling is die zich voor de eerdere games afspeelt in Sicilië. Hangar 13 zou het spel maken in Unreal Engine 5.

Hangar 13 werd in 2014 opgericht. Het bedrijf ontwikkelde Mafia 3 en Mafia: Definitive Edition. In 2017 en 2018 vonden er ook al ontslagrondes plaats bij het bedrijf.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou