Nieuwe GTA Online-modus zou geannuleerd zijn na George Floyd-protesten

Nieuwe GTA Online-modus zou geannuleerd zijn na George Floyd-protesten

Een geplande Cops 'n' Crooks-modus voor GTA Online zou geannuleerd zijn nadat de George Floyd-protesten in de VS plaatsvonden.

Dat wordt geclaimd in een artikel op Bloomberg. De modus zou een deel van de spelers als de politie en een deel van de spelers als de boeven indelen. In 2019 gingen er al geruchten over de komst van de modus, maar uiteindelijk is die er nooit gekomen.

De modus werd volgens de reportage achter de schermen geannuleerd toen de George Floyd-protesten begonnen in de Verenigde Staten, waardoor de spanning tussen politie en de inwoners van het land hoog opliep. Het leek Rockstar volgens het artikel geen goed idee om de modus in het huidige klimaat uit te brengen. Zover bekend zijn er daarnaast geen plannen om dat ooit nog te doen.

In het artikel van Bloomberg bleek ook dat er diverse aanpassingen zijn gemaakt aan de werkcultuur binnen Rockstar. Ook zou één van de twee speelbare hoofdpersonages in Grand Theft Auto 6 een vrouw zijn. De game zou zich in een fictieve versie van Miami afspelen, en het zou de bedoeling zijn dat de game na release wordt uitgebreid met nieuwe gebieden en steden. Rockstar zelf heeft niet gereageerd op de geruchten.

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik ben wel heel blij dat we weer terug na Miami gaan.

0

Wat ontzettend zielig is deze wereld toch geworden. Kunnen we dan niet beter de hele gamecommunity oprollen? Alle games zijn gebaseerd op dingen die politiekonafhankelijk "niet kunnen". De enige game waarin alles een beetje kan en je je kan misdragen, wordt zelfs dankzij de woke-/deugers verknald. Je kan er op wachten dat GTA 6 een mega flop wordt, aangezien schelden, willekeurig schieten, auto's stelen en politiegeweld juist de core waren van GTA.

0

@ELKAY Dat is wel heel erg kort door de bocht. Feit is wel dat de wereld erg overgevoelig begint te worden voor veel zaken. Echter is het natuurlijk niet mogelijk om je te verplaatsen in wat een minderheid wel of niet voelt of kwetsend vind als je daar niet toe behoord. De core van GTA6 zal niet veranderen. Echter iets uitrollen waarbij de focus ligt op het geweldadig neerhalen van personen terwijl er een grote beweging gaande is, snap ik wel. Vind zelf dat je deze 2 zaken volledig los van elkaar zou moeten kunnen zien, want het gaat immers om een game. Echter krijg je als ontwikkelaar wel een bak stront over je heen mocht de uitrol wel plaats hebben gevonden. Door de staat van de wereld (en dan eigenlijk 99% social media) zijn er veel meer zaken van invloed dan jaren geleden. Uiteindelijk is een ontwikkelaar er ook om geld te verdienen dus zullen aandeelhouders zeker wel een vinger in de pap hebben wat betreft het uitrollen van features die een extreme kans hebben op imago schade.

0

@GameGn0me was dat niet met elke GTA release dat ze een hoop gezeik en discussies kregen. Met San Andreas waren het de prostituees geloof ik met GTA V was het de martel scene en met GTA 4 was het de discussie games maken onze kinderen gewelddadig. En al die gratis reclame heeft ze altijd goed geholpen want de een verkocht nog beter als de ander. Maarja of dat vandaag de dag nog werkt is de vraag natuurlijk ik denk het wel! Maar wel jammer deze modus werd al zo lang gevraagt door de community

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou