'Na de drie games van Respawn wil EA geen Star Wars-games meer maken'

'Na de drie games van Respawn wil EA geen Star Wars-games meer maken'

Electronic Arts zou na de release van de drie recentelijk aangekondigde Star Wars-games van Respawn Entertainment geen plannen hebben om meer Star Wars-games te ontwikkelen.

Dat claimt VentureBeat te hebben vernomen. Gisteren kondigde EA aan dat Respawn aan drie Star Wars-games werkt: Star Wars Jedi: Fallen Empire, een first-person shooter en een strategiegame samen met Bit Reactor, bestaande uit voormalige werknemers van de studio achter de Xcom-reeks.

Maar volgens VentureBeat zou EA het daar bij willen laten. De uitgever zou namelijk minder geld aan licenties willen besteden en zich meer willen richten op eigen franchises, zoals Battlefield, Dragon Age, Mass Effect en Dead Space.

Mocht het bovenstaande blijken te kloppen, dan is het ook onwaarschijnlijk dat Dice ooit een derde deel in de Star Wars Battlefront-franchise mag maken. Eind vorig jaar gaf journalist Tom Henderson al aan dat EA een pitch van Dice voor Battlefront 3 zou hebben afgewezen in verband met licentiekosten.

Vorig jaar kondigde LucasArts aan dat de deal met EA om exclusief Star Wars-games te mogen ontwikkelen afgelopen was - ook andere bedrijven mogen er nu mee aan de haal. Ubisoft werkt inmiddels aan een openwereldgame gebaseerd op de Star Wars-franchise en eind vorig jaar werd Star Wars Eclipse van Quantic Dream aangekondigd. 

Verder wordt er door Aspyr Media gewerkt aan een remake van Star Wars: Knights of the Old Republic en komt in februari een nieuwe uitbreiding uit op de mmo Star Wars: The Old Republic. In april verschijnt Lego Star Wars: The Skywalker Saga.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola Lijkt me niet. EA kennende gaat het alleen om de centjes en als Fallen Order 2 een enorm succes is, dan komt er echt wel een derde deel. Die kassa moet toch rinkelen.

0

@coola Want als Fallen Order 2 geweldig is dan betekent het automatisch dat Fallen Order 3 ook geweldig gaat zijn? Je zou juist blij moeten zijn met vernieuwing, sequels op sequels staan nou niet echt altijd garant voor groot succes.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Of misschien wilt EA de eer aan zichzelf houden door dit te zeggen, misschien is LucasArts ze een beetje moe en gaan ze voor een andere ontwikkelaar. Gaat beetje moeizaam tegenwoordig bij EA, van geweldige game series naar matige titels. Battlefield, Anthem zijn daar voorbeelden van. Hopelijk verneukt EA Dragon Age 4 en de nieuwe Mass Effect niet.

0
test

@DarkraverX maar apex, titanfall 1 en 2 en star wars fallen order ( allemaal respawn) zijn geweldige games. Maar de rest van ea is al jaren matig ja of het zelfde.

0
test

@hulstpower Titanfall 2 was geweldig maar dat kwam vanwege zijn geweldige campaign (deel 1 dus overgeslagen), Fallen Order was super, maar de rest was om te huilen. Ik wil een nieuwe Dragen Age die te vergelijken is met deel 1 tot 3, ik wil een nieuwe Mass Effect dat we de kans krijgen op zoek te gaan naar Shep, of iets met een tijd ding waar je met Shep kan spelen. Terug naar hoe het was, leuk vernieuwingen maar soms werken ze niet, if it works dont fix or change it.

0
test

@DarkraverX Dat speelt als sinds ze Westwood opgeslokt hebben. Tuurlijk zijn er wel goeie games gekomen van EA, maar het werd langzaam aan steeds minder allemaal.

0

Aanbevolen voor jou