Microsoft zou Activision-overname doorzetten ondanks FTC-rechtszaak

Microsoft zou Activision-overname doorzetten ondanks FTC-rechtszaak

Zodra de Europese Commissie en het Britse CMA akkoord zijn

Microsoft zou van plan zijn om de geplande overname van Activision Blizzard door te zetten, ondanks dat de Amerikaanse Federal Trade Commission een rechtszaak heeft aangespannen om die overname tegen te houden.

Dat claimen bronnen van de New York Post. Zodra Microsoft toestemming krijgt van Europese waakhonden, zou het bedrijf de overname willen doorzetten en niet willen wachten op de FTC.

Microsoft zou vrij zeker zijn dat het toestemming voor de overname krijgt van de Europese Commissie en het Britse Competition and Markets Authority. Zodra deze waakhonden akkoord geven, zou Microsoft de deal willen doorzetten. Het bedrijf zou na die goedkeuringen er van overtuigd zijn dat de FTC de deal niet meer tegen kan houden. "Ze gaan dit door de strotten van de FTC duwen", zo meldde een bron.

Eerder gaf het CMA al aan dat de overname geen aanzienlijke vermindering in concurrentie oplevert - het lijkt er dus op dat de Britse waakhond toestemming gaat geven. Vandaag is de deadline voor de uitspraak. De Europese Commissie zou naar verluidt ook positief gestemd zijn - Microsoft hoopt daar komende maand uitsluitsel over te krijgen. De Amerikaanse FTC heeft nog tot augustus dit jaar.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Lekker doen, het gaat toch wel door en het heeft nu wel lang genoeg geduurd. Kom maar op met Diablo 4 op de Gamepass :D

0
test

Denken dat de FTC dat toestaat :D. Het hele systeem van toesteming moeten hebben wordt wel erg wankel anders. Straks mogen ze niet meer in de VS opereren. (Al zal dat wel meevallen, maar dit laat wel zien hoe arrogant MS is.)

0

Aanbevolen voor jou