Microsoft ziet stijging omzet van gamedivisie

Microsoft ziet stijging omzet van gamedivisie

De gamedivisie van Microsoft is het afgelopen kwartaal met zes procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat heeft het bedrijf laten weten. Het afgelopen kwartaal stond de omzet van diens gamedivisie op 3,74 miljard dollar. Het gaat daarbij om het beste kwartaal buiten de feestdagen ooit voor Xbox. 

Microsoft-CEO Satya Nadella laat daarnaast weten dat het bedrijf het afgelopen kwartaal de markleider was qua "next-gen consoles" in de VS, Canada, het VK en West-Europa.

Xbox Series X en S en Sony's PlayStation 5 verschenen eind 2020, maar zijn sindsdien relatief lastig verkrijgbaar door een tekort en halfgeleiders waarmee chips worden gemaakt. Vooral de Xbox Series S blijkt echter relatief op voorraad te zijn, wat Microsoft in dit geval mogelijk geen windeieren legt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De kosten zullen ook behoorlijk toenemen met alle overnames en het personeel/operatiekosten die die met zich meebrengen.

0
test

@Tokumei klopt maar was niet dat een Bethesda geld verloor dus persoon kosten zijn daar al gedekt, voor de overname geld als ze het laten staan op de bank kost het ze juist meer geld dan moeten ze belasting betalen en nu investeren ze het en hoeft het dus niet.

0
test

@hulstpower Nooit bij stilgestaan. Dat is ook zo ja.

0
test

@Tokumei Dat verandert niets aan de omzet. Die extra kosten word wel meegenomen in de EBIT nummers die teruggekoppeld zullen worden aan de aandeelhouders aan het einde van het fiscale jaar of kwart, maar doet niets af aan deze omzet nummers.

0
test

@SandR Dat snap ik, maar winst is waar het uiteindelijk om gaat. Wel mooi dat de omzet in ieder geval stijgt.

0
test

Microsoft is super goed bezig! Series X is echt een toffe console ook.

0

Aanbevolen voor jou