Microsoft-werknemer stal voor 10 miljoen dollar aan Xbox-tegoedcodes

Microsoft-werknemer stal voor 10 miljoen dollar aan Xbox-tegoedcodes

Een voormalige Microsoft-werknemer heeft voor 10 miljoen dollar aan Xbox-tegoedcodes gestolen.

Dat meldt Bloomberg in een reportage. Het gaat om Volodymyr Kvashuk, die in 2016 werd aangenomen als software engineer bij Microsoft. Hij was onder andere verantwoordelijk voor het vinden van bugs in het online betaalsysteem van Microsoft en Xbox.

Kvashuk ontdekte een bug waarmee elke keer wanneer hij een transactie voor een Microsoft-tegoedcode deed hij een nieuwe code van 25 tekens ontving, waarmee nieuwe transacties konden worden gedaan. Hiermee kon hij een oneindig aantal codes vergaren waarmee digitale items via de Xbox Store konden worden aangeschaft. 

Kvashuk vertelde zijn meerderen niet over de bug en besloot de codes te verkopen aan een externe website, waar de codes vervolgens weer aan gamers werden verkocht. Hij gebruikte daarvoor onder andere e-mailaccounts van zijn collega's. Via bitcointransacties probeerde hij de oorsprong van het verdiende geld te verhullen. Op zijn belastingaangifte gaf hij aan dat de bitcoins cadeaus van familieleden waren.

Microsoft achterhaalde de schimmige praktijken van de werknemer en ontsloeg Kvashuk in juni 2018. In februari 2020 werd Kvashuk veroordeeld voor achttien misdrijven. Waarschijnlijk wordt hij gedeporteerd naar zijn land van herkomst, Oekraïne, en moet hij 8,3 miljoen dollar in schadevergoeding betalen aan Microsoft. Ook zit hij op dit moment in de gevangenis en staat zijn vrijlating op maart 2027 gepland.

Xbox Live

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zo zie je maar.. Een ketting is zo sterk als zijn zwakste schakel

0
test

Wat ik me af vraag hoe weet de belasting dienst dat hij bitcoins heeft of dat zo wie zo iemand dat heeft. Ben niet helemaal thuis in de crypto

0

Aanbevolen voor jou