Microsoft verdedigt Activision-overname komende week in Europa

Microsoft verdedigt Activision-overname komende week in Europa

Microsoft gaat de mogelijke overname van Activision Blizzard op 21 februari verdedigen tijdens een hoorzitting met de Europese Commissie.

Dat heeft een woordvoerder van Microsoft bevestigd aan Reuters. Vorige maand bleek al dat de Europese Commissie bezwaar heeft gemaakt tegen de overname, en Microsoft wil met de aankomende hoorzitting, die niet publiekelijk gehouden wordt, zorgen van de Europese waakhond wegnemen zodat de deal door kan gaan.

Microsoft gaf vorige week al aan dat het de zorgen van Europese Commissie wil wegnemen. "We luisteren nauwkeurig naar de zorgen van de Commissie en zijn er zeker van dat we ze kunnen wegnemen." De precieze zorgen die de Europese Commissie heeft geuit, zijn overigens niet door het publiek in te zien.

Microsoft kondigde begin vorig jaar jaar aan dat het Activision Blizzard wil kopen voor 68,7 miljard dollar. Sindsdien wordt de deal door verschillende regeringsinstanties onderzocht. Hoewel in sommige landen de overname al is goedgekeurd, is dat in de meeste gebieden nog niet het geval. De Amerikaanse FTC gaf eind vorig jaar aan de overname tegen te willen houden en sleept Microsoft daarom voor de rechter.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou