Microsoft spreekt van donkerste dag in 40 jaar Groot-Brittannië

Microsoft spreekt van donkerste dag in 40 jaar Groot-Brittannië

Brad Smith haalt keihard uit naar het land

Microsoft noemt de dag waarop de CMA de Activision Blizzard-overname blokkeerde de donkerste dag in veertig jaar zakendoen in Groot-Brittannië. Daarmee doelt hij op de jaren dat Microsoft actief is in het land.

Dat doet hij in gesprek met de BBC. De Britse waakhond CMA kondigde gisteren aan dat het de overname van Activision Blizzard door Microsoft blokkeert. De waakhond is van mening dat de overname negatieve gevolgen kan hebben voor concurrentie op de cloudgamingmarkt. "Mensen zijn geschokt. Mensen zijn teleurgesteld. En het vertrouwen van sommige mensen in technologie in het Verenigd Koninkrijk is flink geschaad", vertelt Smith.

Volgens Smith moet het Verenigd Koninkrijk in de spiegel kijken wil het "een plek worden waar technologie niet alleen tot bloei komt, maar ook wordt gecreëerd." Hij voegt daaraan toe: "Er is hier een duidelijke boodschap. De Europese Unie is een aantrekkelijkere plaats om een bedrijf te starten dan het Verenigd Koninkrijk."

Als de CMA bij diens oordeel blijft, is de overname definitief van de baan, ook als de Europese Commissie en de FTC de deal wel goedkeuren. "Activision is verstrengeld in verschillende markten", liet de waakhond weten. "Het kan niet gescheiden worden voor het Verenigd Koninkrijk. Dus deze beslissing blokkeert de deal wereldwijd." Microsoft geeft aan tegen de uitspraak in beroep te gaan.

De Europese Commissie doet op 22 mei uitspraak over de overname. De FTC kondigde eerder al aan een rechtszaak te starten om de deal waar zo'n 68,7 miljard dollar mee gemoeid is tegen te gaan. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Ik snap dat ze balen maar je kan ook overdrijven. Echt een ontzettend ongenuanceerde en domme uitspraak. De dood van prinses Diana even vergeten bijvoorbeeld? Zo zijn er nog tal van andere voorbeelden te noemen die veel, en veel, erger zijn.

0

Aanbevolen voor jou