Peter Moore: 'Microsoft moedigde consoleoorlog aan'

Peter Moore: 'Microsoft moedigde consoleoorlog aan'

Ten tijde van de PlayStation 3 en de Xbox 360 moedigde de werknemers van Microsoft de consoleoorlog aan.

Dat vertelt Peter Moore in een aflevering van de Front Office Sports-podcast. Moore werkte in het verleden bij SEGA en Electronic Arts en in 2003 werd hij aangenomen bij Microsoft. Hij laat weten dat het team van Microsoft de consoleoorlog omarmde. "We moedigden de consoleoorlog aan. Niet om verdeeldheid te veroorzaken maar om elkaar uit te dagen, en dan bedoel ik Microsoft en Sony", begint Moore. 

Moore ging ook verder in op de situatie rond de red ring of death van de Xbox 360. Door een productiefout raakten een hoop van de eerste Xbox 360-consoles snel defect als gevolg van oververhitting. "Als Microsoft de koers niet vast had gehouden na de Xbox, na de red ring of death, dan was de game-industrie een slechtere plek geworden. Dan had je niet de competitie gehad die we vandaag de dag hebben."

"Toen we naar de reparatiekosten keken en de verloren verkopen waar we rekening mee hielden, hadden we een 1,15 miljard-probleem."

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Prima toch, niks mis met stevige concurrentie, uiteindelijk alleen maar goed voor de consument. Het is die afgunst van de fanboys die elkaar niks gunnen wat het verziekt.

0
test

@The_Stifmeister Concurrentie is inderdaad goed, dat houd de partijen scherp om kwaliteit te leveren en te zoeken naar innovaties. Maar ben benieuwd, wat vind je van ervan dat sony en microsoft momenteel proberen zoveel mogelijk ontwikkelaar over te nemen? Zelf ben ik bang dat de ontwikkelaars te weinig vrijheid krijgen om hun eigen ideeen door te kunnen doorvoeren in hun games en dat de games uiteindelijk meer op elkaar gaan lijken. Al hoop ik heel erg dat dit niet zo is.

0

@Fr3nzy als je ziet hoeveel nieuwe studio’s worden opgezet met oud werknemers van grote studio’s dan denk ik dat dat wel meevalt. Dat soort studio’s gaan meestal de games maken waarvoor ze de ons niet kregen bij de grote studio’s. Dus die innovatie blijft wel denk ik. Van de grote studio’s hoef je dat niet meer te verwachten, die hebben aandeelhouders die willen verdienen.

0

Exact

0
test

Je favoriete console is een beetje als religie. En ook die moet je lekker voor jezelf houden. Is ook van toepassing op veganisten of mensen die elektrisch rijden.

0
test

@Smallie hahaha, door dat elektrisch rijden verslikte ik me in mijn koffie.

0
test

@Smallie Met het verschil dat iedereen straks elektrisch rijdt omdat ze geen keuze hebben. (God verhoedde dat iedereen straks vegan is, brrrr)

0

Aanbevolen voor jou