Microsoft heeft geen plannen om Game Pass naar andere consoles te brengen

Microsoft heeft geen plannen om Game Pass naar andere consoles te brengen

Microsoft heeft geen plannen om Xbox Game Pass in de nabije toekomst naar andere consoles te brengen.

Dat laat Xbox-baas Phil Spencer weten in een interview met GamesRadar. Omdat Microsoft Game Pass graag op zoveel mogelijk apparaten zien verschijnen, werd hem gevraagd naar de mogelijkheid van Game Pass op Nintendo Switch.

Spencer antwoordde: "We hebben geen plannen om het naar andere gesloten platforms te brengen op dit moment. Dat komt vooral omdat die gesloten platforms Game Pass niet willen hebben."

Daarmee lijkt Spencer te insinueren dat bedrijven als Nintendo en Sony Game Pass niet willen aanbieden - dat levert immers vooral winst voor Microsoft op. "Er bestaan genoeg open platforms zodat we kunnen groeien: het internet, pc en mobiel. Onze focus ligt dan ook op die platforms."

Spencer sluit niet uit dat de strategie in de toekomst kan veranderen. "Evolutie kost altijd tijd. Verschillende bedrijven hebben diverse sterke eigenschappen die ze via noeste arbeid hebben opgebouwd, en bepaalde veranderingen verstoort hun strategie misschien. Ze hebben hun eigen zakelijke ritme waarop ze aanpassingen maken. Maar wanneer we zeggen dat we willen dat iedereen op Xbox kan spelen, menen we dat:  als we de volledige ervaring naar een apparaat kunnen brengen dat spelers willen, staan we daar open voor."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dan ben ik toch wel benieuwd wat er in de documenten stond tussen xbox en Nintendo, wat zwart gemaakt was in epic apple lawsuit.

0

Beetje misleidende titel boven dit artikel. Phil Spencer wil juist wel dat op alle consoles Game Pass beschikbaar wordt gemaakt. Sony en Nintendo zien het logischerwijs niet zitten.

0

Aanbevolen voor jou