Mensen met prepaid nummers kunnen geen Overwatch 2 spelen

Mensen met prepaid nummers kunnen geen Overwatch 2 spelen

Er is controverse ontstaan rondom een inlogvereiste van Overwatch 2, waarbij mensen die geen vast telefoonabonnement maar een prepaid nummer hebben, niet kunnen inloggen.

Alle Overwatch 2-spelers moeten een telefoonnummer hebben gekoppeld aan hun Battle.net-account. Op die manier kan als extra beveiliging een sms worden gestuurd bij het inloggen. Het blijkt echter dat prepaid nummers, die bij aankoop door de provider worden aangemaakt, niet werken. 

Dit is vooral in de Verenigde Staten, waarin prepaid nummers nog erg populair zijn, een probleem. Veel mensen die jarenlang de eerste Overwatch hebben gespeeld, en verplicht moeten overstappen op het vervolg - aangezien het origineel is verwijderd - doen er hun beklag over. Zij kunnen nu dus geen Overwatch meer spelen. "Ik schaam me voor mijn prepaid telefoon", zo claimt een Reddit-gebruiker. "Blizzard is het eerste bedrijf dat mij laat voelen alsof ik te arm ben om een game te spelen."

In een nieuwe forumpost erkent Blizzard het probleem. Het bedrijf meldt dan ook dat mensen die sinds 9 juni 2021 (of langer) Overwatch spelen binnenkort geen telefoonnummer meer hoeven op te geven. Deze verandering zou aanstaande vrijdag al ingaan. Nieuwe accounts hebben echter nog wel de SMS-controle nodig. Het is niet bekend of Blizzard aan een manier werkt om er voor te zorgen dat prepaid nummers ook geldig zijn.

De release van Overwatch 2 deze week verloopt niet soepel. Op dag van release werd de game getroffen door DDoS-aanvallen, waardoor veel mensen de game niet konden spelen. Nog altijd zijn de servers zo nu en dan offline. Het free-to-play-spel is in early access-vorm beschikbaar op pc, Xbox Series X en S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 en Nintendo Switch.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ze missen niet veel :-). Weinig innovatie in voelt naar mijn mening en ervaring niet als een deel 2. Grafisch opgepoetst en 5vs5 ligt de tempo hoger :-)

0
test

@Goodmushin Ik had OV1 al jaren niet meer gespeeld en moet zeggen dat ik niet echt voel dat het een nieuw deel is, enkel dat ik een aantal patches en heroes heb gemist. De levels lijken het zelfde (zullen vast officieel mooier zijn, maar dat herken je na jaren niet), en de voicelines zijn ook nog precies het zelfde (NERF THIS!). Wel grappig om het weer eens te spelen, zeker aangezien het gratis is, maar voelt niet als een nieuwe game. Vermaak me er prima mee, maar wel bijzonder. 6vs6 of 5vs5 vind ik lastiger in te schatten, maar ik merk wel dat de game meer als Team Deathmatch aanvoelt dan vroeger. Weet niet niet of dat ergens op slaat of dat ik nu onzin uitkraam.

0
test

@WvA Nee hoor u make alot of sense :-) dus dat zit goed. Ik heb deel 1 veel gespeeld. Ik ervaar op dit moment dat de verschillen minimaal zijn. Hierdoor raakte ik redelijk snel uitgekeken. Ik had gehoopt op veel meer vernieuwing. Het voelt voor mij als een goede patch :-) 5vs5 vind ik wel leuker er zit naar mijn mening veel meer tempo in. Inderdaad meer TDM en het strategisch niveau is minder momenteel.

0
test

Nee maar je kan deel 1 niet meer spelen volgens mij dus ja wel jammer als het een game was die je veel speelde en je nu dus helemaal geen Overwatch meer kan spelen.

0
test

@Fpsbig Heb je een punt ;-) goed punt hehe

0

Aanbevolen voor jou