Melding in Fifa 21-update hint naar verbod Fifa Ultimate Team

Melding in Fifa 21-update hint naar verbod Fifa Ultimate Team

Een melding in de nieuwe Fifa 21-update hint mogelijk naar een verbod van Fifa Ultimate team. Dat blijkt uit een datamine van platform FUT Watch.

"Fifa Ultimate Team is momenteel niet beschikbaar wegens een eis van de autoriteiten in jouw regio", luidt de tekst die als notificatie getoond kan worden in de game.

Mogelijk maakt uitgever Electronic Arts zich klaar om de modus in sommige landen te blokkeren na kritiek op het 'gokmodel' in de game. Daarbij schaffen spelers met in-game of echt geld punten aan, die worden gespendeerd aan pakjes met willekeurige spelers. Volgens de Nederlandse Kansspelautoriteit is dat een vorm van gokken, en daarom niet toegestaan.

Eind oktober legde de Kansspelautoriteit een dwangsom van maximaal 10 miljoen euro op, die werd goedgekeurd door de rechtbank in Den Haag. Electronic Arts en het dochterbedrijf Electronic Arts Swiss Société à responsabilité limitée zouden beide 250.000 euro per week moeten betalen.

Electronic Arts gaf kort daarna aan het niet eens te zijn met het oordeel en in hoger beroep te gaan. In België werd eerder de verkoop van FUT Points verboden. De modus zelf is net als in Nederland vooralsnog speelbaar.

EA heeft momenteel nog niets officieel bekendgemaakt over de melding.

EA Sports FC24

EA Sports FC24 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Vervelende verdienmodellen, random spelers krijgen voor een x bedrag in een virtueel spelletje. Ik heb nog nooit een euro uitgegeven aan dit soort gok praktijken. Wel keer 2 euro in een gok kast gegooid en winst gepakt van 2 euro ofsow, en 1x naar casino en 50 euro gewonnen. Maar dat is met geld niet om iets virtueels te winnen.

0
test

@GoofyZ3 Als ik EUR 500,- per jaar uit wilt geven aan pakketjes in FIFA moet dat gewoon kunnen toch? Is mijn eigen keuze en achteraf moet ik niet janken als ik alleen maar slechte pakketjes heb. En dan aankomen met het argument: Ja, maar kinderen gebruiken de gegevens van hun ouders... Dan gaat er gewoon iets mis! Want in mijn jeugd kon ik echt niet zomaar de creditcard of pinpas van mijn ouders pakken om iets op eigen houtje te kopen. Ik moest er gewoon altijd netjes om vragen. En vanaf 15 jaar ging ik zelf centjes verdienen en daar mocht ik mee doen wat ik wilde.

0

@garciagarcia het probleem is dat als dit toegelaten wordt het steeds erger wordt. Ze zoeken grenzen op en proberen deze stiekem steeds meer te verleggen. Straks moet je ook betalen om een match te kunnen spelen. Vervolgens krijg je verslaving. Nu zorgt de wet ervoor dat je eerst volwassen moet zijn om te gokken. Als je deze verslaving al op jonge leeftijd gaat creëren wordt het op latere leeftijd een groot probleem.

0
test

@garciagarcia Dat jij daar mee mocht doen wat jij wilde van jouw ouders is logisch. Maar jij mocht er niet de kroeg mee in lopen en een biertje bestellen, misschien wel van jouw ouders, maar niet volgens de wet. Als dit officieel wordt bestempeld als gokken dan komt er volgens de wet hier een 18+ sticker op, of ze halen het 'gokken' er uit. Daarnaast ben jij waarschijnlijk een stuk bewuster van de waarde van geld omdat jij jouw eigen centjes ging verdienen. Er zijn zat kinderen (wellicht iets jonger) die daar een stuk minder bewust van zijn. Geld is er nou eenmaal.....papa en mama gaan doordeweeks weg, en geld is er. Het probleem is groter dan alleen jouw ervaring helaas.

0

Is het niet makkelijker dat ja als ouder een profiel aanmaakt zonder creditcard of bankpas zo heb je als ouder er alle zicht op. Volwassenen mogen in mijn ogen elke euro erin gooien die ze willen moeten ze zelf weten.

0

Aanbevolen voor jou