Meer details vijftiende seizoen Apex Legends onthuld

Meer details vijftiende seizoen Apex Legends onthuld

Respawn Entertainment heeft in een developer panel meer details onthuld over het nieuwe seizoen van Apex Legends dat op 1 november van start gaat.

Het nieuwe seizoen van de populaire battle royale-shooter heet Eclipse en brengt twee significante vernieuwingen met zich mee: het nieuwe personage Catalyst en de nieuwe map Broken Moon. Op een later moment maakt Respawn meer informatie bekend over Catalyst, de allereerste transvrouw in Apex Legends.

De nieuwe map kenmerkt zich door de wat grotere landingsplaatsen ten opzichte van de andere maps. Op die manier probeert Respawn drukbezochte plekken minder chaotisch te maken. Spelers moeten daardoor langer blijven leven en meer tijd krijgen om wapens te vergaren en een aanvalsplan te bedenken. Een andere nieuwe toevoeging is de ziprails. Daarmee kunnen spelers zich snel door de map voortbewegen. De ziprails werken bijna hetzelfde als de ziplines die al in het spel zaten. Het grootste verschil is dat de Ziprails een netwerk rond de map vormen, waardoor spelers een grotere afstand kunnen overbruggen.

Qua grootte is de nieuwe map vergelijkbaar met World's Edge. Daarmee is hij kleiner dan Olympus en Storm Point en wat groter dan King's Canyon. Naast Broken Moon kunnen spelers in seizoen 15 spelen op Olympus en World's Edge. King's Canyon en Storm Point zijn tijdelijk niet beschikbaar. Bekijk hieronder enkele screenshots van de nieuwe map.

Het nieuwe seizoen voegt ook de optie om items aan andere spelers te geven toe. Spelers kunnen in de in-game winkel items voor elkaar kopen. Dat geldt alleen voor items die met Apex Coins gekocht kunnen worden. Spelers krijgen daarbij niet te maken met een region lock. Het is dus mogelijk om giften te doen aan spelers in een andere regio. 

Tot slot voegt het nieuwe seizoen stickers toe. Deze stickers kunnen spelers op helende items plakken, waaronder de shield cells en med kits. In het vorige seizoen werd de in-game animaties van die items al veranderd om voor te sorteren op deze toevoeging. Met de nieuwe animatie zijn de stickers zichtbaar wanneer de items worden gebruikt.

Een van de meest gevraagde toevoegingen in Apex Legends is cross-progressie, waarmee spelers hun account naar een ander platform kunnen overzetten. Respawn kan echter nog geen update geven over de functie. De ontwikkeling daarvan is in volle gang, maar brengt enkele uitdagingen met zich mee, omdat de game niet is gebouwd met deze functie in het achterhoofd. De ontwikkelaar durft geen datum te geven voordat men er zeker van is dat de functie feilloos werkt.

Apex Legends: Eclipse is vanaf 1 november beschikbaar op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, pc en Nintendo Switch. 

Watch on YouTube
Apex Legends
Apex Legends
Apex Legends
Apex Legends
Apex Legends

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik heb Apex bij launch gespeeld maar toen nooit meer aangeraakt. Is het nog wel toegankelijk voor spelers die het al zo lang niet hebben gespeeld? Of loop ik tegen een EA paywall aan? Ik kan mij herinneren dat je voor heroes moest betalen.

0
test

@ShadowKiller ik heb nog nooit een hero met echt geld gekocht ik speelde eerst echt veel en heb zo ver elke keer met in game geld gekocht. Maar iedere hero speelt anders en heeft geen voordeel tegen andere. Ik beleef er nog steeds heel veel plezier aan

0
test

@ShadowKiller Je kunt ze vrij makkelijk vrijspelen door gewoon te spelen, maar het zijn er inmiddels zoveel dat het wel even duurt voordat je alles hebt vrijgespeeld. Kan best overweldigend zijn, maar er zit altijd wel een legend tussen waarmee je prima uit de voeten kan. Het is niet zo dat de later toegevoegde legends veel beter zijn dan de andere. De balans is prima.

0

Aanbevolen voor jou