Warzone 2.0 bevat pve-elementen en meerdere cirkels

Warzone 2.0 bevat pve-elementen en meerdere cirkels

Infinity Ward heeft tijdens de Call of Duty Next-presentatie meer details onthuld over Call of Duty: Warzone 2.0.

Warzone 2.0 is een gloednieuwe gratis battle royale-ervaring die verder bouwt op het fundament van de eerste Call of Duty: Warzone. Spelers worden gedropt in een woestijnachtige omgeving in een fictionele regio van westelijk Azië. De nieuwe map heet Al Mazrah. Activision Blizzard spreekt van "de meest ambitieuze release in de Call of Duty-geschiedenis". 

Er worden enkele grote veranderingen doorgevoerd. Zo bevat Warzone 2.0 een nieuwe cirkelmechaniek. In plaats van één cirkel die spelers dichterbij elkaar dwingt, zijn er meerdere cirkels. Dat moet grote invloed hebben op de eindgevechten. Daarnaast bevat Al Mazrah een AI-factie. Dat betekent dat spelers voor het eerst pve-elementen kunnen verwachten. Zo zijn er bijvoorbeeld Strongholds waarin spelers kunnen strijden tegen AI-soldaten om goede loot te verdienen.

Ook de Gulag gaat op de schop. Wanneer spelers doodgaan belanden ze in Gulag 2.0 waarin ze nu in twee tegen twee vechten voor vrijheid en zelf wapens van de grond moeten rapen. Daarnaast krijgt de game verschillende nieuwe sociale functies, anti-cheatsoftware Ricochet en een gloednieuwe DMZ-modus. Laatstgenoemde is een grote sandbox-achtige modus die meteen bij release beschikbaar is en los staat van de battle royale. Het spel draait op dezelfde engine als Modern Warfare 2 die volgens Activision specifiek voor de huidige generatie consoles is ontwikkeld. De komende Call of Duty-delen worden allemaal op dezelfde engine gebouwd.  

Naast Warzone 2.0 komt in 2023 Call of Duty: Warzone Mobile uit op mobiele apparaten. Deze versie bevat authentieke operators, wapens en locaties en laat 120 spelers strijden in battle royale-potjes. De game bevat cross progression en een gedeelde battle pass met Warzone 2.0. Wel krijgt het spel exclusieve evenementen, speellijsten en andere content. De mobiele versie wordt ontwikkeld door verschillende studio's, waaronder Activision Shanghai Studio, Beenox, Digital Legends en Solid State Studios.

Call of Duty: Warzone 2.0 komt uit op 16 november op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X en S, Xbox One en pc. De game komt voor het eerst in jaren ook op Steam te staan. De multiplayer en verhaalmodus van Modern Warfare 2 komen al op 28 oktober uit op alle platformen. 

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Lol dezelfde engine voor de komende jaren. Wat een faal, de game ziet al 10 jaar hetzelfde eruit.

0
test

@GoofyZ3 Ziet er prima uit toch?

0
test

@mcbrew Het is inderdaad niet lelijk maar ik vind het wel gedateerd ogen. Het ziet er allemaal wat kaal en vlak uit wat betreft textures en lichteffecten, bijna meer comic dan realistisch. Maar misschien willen ze dat juist bereiken. Maar waarom hebben ze bijvoorbeeld niet de Unreal 5 engine gebruikt?

0
test

@GoofyZ3 ondanks dat ik begrijp waar je reactie over de engine vandaan komt is game ontwikkeling wel enorm veranderd de afgelopen jaren. Waar je het vroeger elk jaar (of paar jaar) als studio kon veroorloven om weer een nieuwe engine te ontwikkelen zijn engines tegenwoordig zo extreem complex en uitgebreid dat deze investering zowel in termen van budget als planning niet meer haalbaar is. Er voor kiezen om als studio je eigen engine te blijven onderhouden ipv gebruik te maken van bestaande, continue doorontwikkelde, engines is al gedurfd te noemen. Dus zeker niet vreemd dat ze dezelfde engine al jaren gebruiken en blijven gebruiken, waarschijnlijk is de onderliggende code en functionaliteit inmiddels namelijk dermate veranderd dat dit niet meer terug te herkennen is.

0
test

@GoofyZ3 Het gaat dan wel om de nieuw ontwikkelde engine voor MW2, speciaal ontwikkeld voor de current gen zoals in de tekst staat. En het zal het makkelijker maken om komende COD delen te integreren in Warzone 2

0
test

@GoofyZ3 zoek maar eens op wiki naar cod engines en je zult je verbazen. kan helaas de link niet sturen maar wat je zegt, er word al 10 jaar lang dezelfde engine gebruikt, maar wel telkens "modified'

0
test

hmm pre order now and get acces to the "open beta". Niet zo erg open dan.

0

Aanbevolen voor jou