Meer details over nieuwe Assassin's Creed-games gegeven

Meer details over nieuwe Assassin's Creed-games gegeven

Er zijn wat meer details over de pas aangekondigde Assassin's Creed-games naar buiten gebracht.

Afgelopen weekend kondigde Ubisoft meerdere Assassin's Creed-games aan. Zo is er Assassin's Creed Mirage, dat in 2023 op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X en S en pc verschijnt. De game speelt zich af in Bagdad en draait om Valhalla-personage Basim Ibn Ishaq. Het spel is qua gameplay geïnspireerd op de eerste AC-game.

In een gesprek met VGC liet Ubisofts Marc-Alexis Cote meer weten over de toekomstige AC-games, waaronder Mirage. Volgens hem is de game het einde van 'Period 2', waar ook Origins, Odyssey en Valhalla onder vallen. "Het is gemaakt met onze Valhalla-technologie, maar we willen een intiemere, gefocuste ervaring bieden en teruggaan naar onze roots, naar het Midden-Oosten... meer stealth, meer parkours, meer gevechten in krappe omgevingen."

Afgelopen weekend werden er ook meer details gegeven over Assassin's Creed Infinity, het eerder aangekondigde volgende deel in de franchise. Dit moet een soort hub worden voor toekomstige AC-avonturen, en de eerste twee ervaringen die naar deze hub komen zijn Codename Red en Codename Hexe. Eerstgenoemde speelt zich af in het oude Japan.

Volgens Cote wordt het spel ontwikkeld door Ubisoft Quebec en is de creative director Jonathan Dumont, net zoals bij AC Odyssey. Codename Red luidt 'Period 3' in voor de franchise. "Het moet een verandering zijn qua technologie en gameplay nu we volledig naar next-gen gaan met de PS5 en Xbox Series X." De spelwereld moet dynamischer zijn en zich aanpassen aan de manier waarop gamers spelen. Daarnaast moeten de animaties ook verbeterd worden.

Hoewel er voor Codename Red nog geen releaseperiode is, moet Codename Hexe pas ergens daarna uitkomen. "Het spel moet uiteindelijk naast Red bestaan. Eén van de dingen die we met Origins, Odyssey en Valhalla hebben geleerd is dat we niet elk jaar een rpg uit hoeven te brengen. Deze games hebben een langere levensloop en kunnen de aandacht van gamers voor een langere periode vasthouden, zeker wanneer we ze na release blijven ondersteunen. Hexe moet een andere ervaring bieden op het gebied van gamestructuur."

Verder werkt Ubisoft ook aan een losstaande multiplayerervaring in de vorm van Assassin's Creed Invictus, dat wordt ontwikkeld door multiplayerspecialisten die aan For Honor en Rainbow Six Siege hebben gewerkt. Volgens Cote heeft de AC-franchise potentie om verschillende genres te verkennen. "We hebben in het verleden wel multiplayerervaringen geboden, maar dat was niet enorm toegankelijk." Dat moet met Invictus veranderen, al zijn er verder nog maar weinig details. In de loop van dit najaar wil Ubisoft meer over dit spel onthullen. Duidelijk is in ieder geval dat Invictus ook binnen AC Infinity beschikbaar moet komen.

Tot slot kondigde Ubisoft aan dat het aan twee mobiele Assassin's Creed-games werkt: Codename Jade ("een AAA rpg actie-adventuregame voor mobiele telefoons" die zich in het oude China afspeelt) en een AC-game die via Netflix gaat verschijnen en mogelijk te maken heeft met de aankomende serie gebaseerd op de franchise waar Netflix aan werkt.

Over Codename Jade gaf Cote in het gesprek met VGC niet veel details - zo gaf hij ook niet aan of het spel samen met Tencent wordt ontwikkeld. "We gaan in de toekomst meer laten weten over hoe we met onze partners aan de game werken. We hebben in ieder geval een intern team dat samen met onze partner er aan werkt, zodat het spel als een Assassin's Creed-game aanvoelt."

Assassin's Creed Mirage

Assassin's Creed Mirage kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola ik ben fan van de franchise, maar ben toch wat skeptisch. Het voelt alsof ze aan het aftasten zijn welke richting ze op moeten. Valhalla is duidelijk niet in de smaak gevallen bij de AC fans (het was te weinig AC, je had er met gemak een random andere naam aan kunnen hangen) dus maar terug naar de roots om te kijken wat men daar nog van vind en die feedback meenemen in Codename Red? Benieuwd wat jij hiervan vind als grote fan van de franchise.

0
test

@MikkelE30 Nou ja de een zal het een goede game vinden de ander dus niet. Ik vind het minder te maken hebben met Assassin's Creed dan Animorphs met Transformers. Die zou ik nog kopen voor een leuke prijs. Valhalla heb ik weggedaan en geen spijt van gehad. Het feit dat ze nu Ghost na gaan doen zegt ook wel iets. Aan de andere kant is Valhalla wel het best verkochte deel uit de franchise.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Afwachten maar. "Een van de dingen die we met Origins, Odyssey en Valhalla hebben geleerd is dat we niet elk jaar een rpg uit hoeven te brengen. " Ze brachten al niet elk jaar een RPG uit want tussen Oddesey en Valhalla zaten ook 2 jaar. En ja ze hoeven niet elk jaar een nieuwe game uit te brengen, less is more is het devies maar heb wel het idee dat sinds Origins de games zelf minder werk zijn. Omdat ze in de oudheid plaats vinden hoef je minder accuraat te zijn aan de geschiedenis is en kan je de Animus Database ook weglaten. Maar goed als ze weer met old-style Assassin's Creed games gaan komen dan juich ik dat uiteraard toe.

0

Aanbevolen voor jou