Meer details Apex Legends-personage Catalyst onthuld

Meer details Apex Legends-personage Catalyst onthuld

Respawn Entertainment heeft middels een developer panel meer informatie bekendgemaakt over het nieuwe Apex Legends-personage Catalyst dat op 1 november beschikbaar is.

Catalyst is de eerste transvrouw in het spel en ze valt onder de defensieve personages. Volgens Respawn is ze uitermate geschikt om controle over het strijdveld te krijgen. Haar passieve vaardigheid heet Barricade. Daarmee kan ze deuren blokkeren. Een geblokkeerde deur kan twee keer zoveel schade weerstaan als een reguliere deur. Het is mogelijk om twee deuren tegelijk te blokkeren. Wanneer spelers proberen een derde deur te blokkeren, vervalt de blokkade op de eerste deur.

Haar tactische vaardigheid heet Piercing Strike. Daarmee schiet ze een spijkervloer op de grond die activeert als vijanden in de buurt komen. De spijkers brengen lichte schade toe en vertragen vijanden. Het is mogelijk om de vloer te slopen, maar daarvoor moeten spelers erg dichtbij komen.

Tot slot heeft ze nog de ultieme vaardigheid Dark Veil. Daarmee zet ze een gigantische muur neer die vijanden het zicht ontneemt. Vijanden kunnen niet door de muur heen kijken, maar er wel doorheen lopen. Wanneer ze dat doen worden ze gedeeltelijk verblind. De muur houdt ook scans van Seer en Bloodhound tegen. Horizon-spelers kunnen met hun tactische vaardigheid wel over de muur heen springen.

In een eerder developer panel onthulde Respawn al meer details over het vijftiende seizoen van Apex Legends. Zo wordt de nieuwe map Broken Moon toegevoegd, krijgen spelers de mogelijkheid om items uit de shop aan elkaar te geven en komen er stickers die op helingsitems geplakt kunnen worden.

Apex Legends: Eclipse is vanaf 1 november beschikbaar op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, pc en Nintendo Switch. De verhalende trailer over Catalyst is hieronder te bekijken. 

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou