Marvel-games krijgen geen gedeeld universum

Marvel-games krijgen geen gedeeld universum

Er zijn geen plannen om een gedeeld universum te creëren voor de verschillende Marvel-games.

Dat laat Marvel-topman Bill Rosemann weten in een interview met Games Industry. "De wereld (is inmiddels erg bekend met het multiversum en accepteert dit. We hebben allerlei verschillende realiteiten. Ze zijn allemaal echt en we willen iedereen de vrijheid geven daar hun verhaal in te vertellen."

Waar de Marvel-films al geruime tijd een gedeeld universum hebben - het Marvel Cinematic Universe - is dit dus niet de bedoeling met de games. "We willen niet hoeven te zeggen: 'je kunt de maan niet opblazen, want deze game van een andere ontwikkelaar heeft de maan nodig'. We willen iedereen de vrijheid geven hun verhaal te vertellen."

Enkele Marvel-games van de afgelopen jaren zijn de Spider-Man-spellen van Insomniac, Guardians of the Galaxy en Marvel's Avengers. Op dit moment wordt er gewerkt aan Spider-Man 2 en Wolverine (beiden door Insomniac), Midnight Suns van Firaxis, alsmede een Iron Man-game van EA Motive. Er gaan ook geruchten over een Black Panther-game van EA.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mooi. Waar ik het cinematic universe op zich wel Nice vind, is het eigenlijk ook een stukje wat men creative zelfmoord zou noemen. Want nu volgens deze universe kunnen bepaalde personages nooit meer terug keren. En dat ljjken er steeds minder te worden. Men moet zich in steeds gekkere bochten gaan persen om nog wat logica in het geheel te gaan maken. En dat overkoepelende kan leuk zijn in het begin, maar zodra personages sterven of men gaat ineens multiverse dan krijg je wel rare gekke sprongen. Tot nu toe lijkt het nog best te werken, maar hoe lang gaat dat nog door. Of moeten ze elke keer terug vallen op dr strange om met allerlei dingen de dag te redden. Ik ben geen fan van een overkoepelend verhaal. Wel hou ik van meerdere personages die in elkaars universum voorkomen. Maar van mij hoeft dat niet chronologisch te zijn eigenlijk. Dan kunnen ze in 1 film verdwijnen. En tegelijk in de andere toch gewoon alsnog en verhaal hebben. En n kunnen ze ook in hun eigen films nog een eigen verhaal hebben. Dus ik ben wel blij dat games die richting niet in gaat.

0

Aanbevolen voor jou