Konami staakt samenwerking met FC Barcelona-voetballer Griezmann

Konami staakt samenwerking met FC Barcelona-voetballer Griezmann

Konami heeft de banden verbroken met FC Barcelona-voetballer Antoine Griezmann, nadat hij onderdeel uit zou hebben gemaakt van een racistische video.

Onlangs lekte een in 2019 opgenomen video van de voetballer van FC Barcelona en het nationale Franse team uit. Hierin zou teamgenoot Ousmane Dembele naar de Aziatische technici in een hotelkamer wijzen en aan Griezmann vragen: "Al deze lelijke gezichten, alleen maar zodat je PES kan spelen? Schaam je je niet?"

Griezmann had recentelijk een deal gesloten met Konami om ambassadeur te worden voor de Yu-Gi-Oh!-games en -tekenfilms, maar die deal gaat nu niet door. "Konami Digital Entertainment gelooft - zoals tevens de filosofie binnen sport is - dat elke vorm van discriminatie onacceptabel is."

Of Griezmann in de volgende PES verschijnt, is niet duidelijk. Konami laat weten dat het in gesprek gaat met FC Barcelona om meer details te vergaren voordat het verdere stappen onderneemt.

Griezmann verontschuldigde zich afgelopen maandag op Twitter. "Ik ben altijd tegen elke vorm van discriminatie geweest. De afgelopen dagen proberen mensen mij te positioneren als iemand die ik niet ben. Ik weerleg de beschuldigingen en het spijt mij als ik mijn Japanse vrienden heb beledigd."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Huh? Dus een teamgenoot zegt tegen hem iets 'racistisch' en HIJ krijgt hier gezeik over? WTF is de wereld toch echt fubar aan het worden met die irritante hypocriete politiek correctheid.

0
test

@SuperDre ja zo lees ik het ook, waarschijnlijk is er iets meer gebeurd dan dit of is het verkeerd geplaatst

0

Aanbevolen voor jou