Hoogtepunten: Valve onthult Steam Deck; draagbare Steam-machine

Hoogtepunten: Valve onthult Steam Deck; draagbare Steam-machine

Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Kojima ziet Death Stranding: Director's Cut niet als een director's cut

Het aangekondigde Death Stranding: Director's Cut is volgens maker Hideo Kojima eigenlijk geen director's cut, omdat er compleet nieuwe content in de game zit.

Dat meldde de bedenker van het spel en de Metal Gear-reeks afgelopen weekend op Twitter. "Een director's cut is bij een film een nieuwe edit van een kortere versie die met tegenzin was uitgebracht, omdat de regisseur hem niet mocht editen, of omdat de speeltijd ingekort moest worden." 

Lees verder

 

Psychonauts 2 bevat optie om onoverwinnelijk te worden

Dat heeft ontwikkelaar Double Fine laten weten. "Als je Psychonauts 2 met de onoverwinnelijkheids-toggle aan uitspeelt, speel je P2 nog steeds uit", zo reageerde het bedrijf op een tweet van Microsoft waarin werd gemeld dat een game uitspelen op de laagste moeilijkheidsgraad, nog steeds een game uitspelen is.

Lees verder

Psychonauts 2

Populaire Final Fantasy 14 was tijdelijk digitaal uitverkocht

Final Fantasy 14 was afgelopen weekend tijdelijk digitaal uitverkocht - de game kent een opvallende stijging in populariteit.

Op Reddit kwam men er achter dat de mmo tijdelijk niet meer aan te schaffen was. Inmiddels is het spel wel weer verkrijgbaar. Ondanks de toegenomen populariteit van de in 2013 opnieuw gelanceerde mmo, is het opvallend dat uitgever Square Enix niet genoeg digitale exemplaren kon leveren.

Lees verder

Final Fantasy 14: Endwalker

Xbox: 'We maken meer verhaalgedreven games dan ooit tevoren'

Volgens Xbox-hoofd Phil Spencer werkt Microsoft aan meer traditionelere, verhaalgedreven games dan ooit tevoren.

Dat meldt hij in een interview met The Guardian. De schrijver van het artikel observeert dat het bedrijf veel focus legt op cross-platform opties en online games. Er wordt gevraagd of er nog wel ruimte is voor "traditionele vormen van verhaalgedreven games" op Xbox Series X.

Lees verder

Xbox Series X

Foto van Miles Morales-acteur wakkert geruchten over Spider-Man 2 aan

Spider-Man: Miles Morales-acteur Nadji Jeter liet via social media weten dat hij in een motion capture-pak aan een project werkt. Fans speculeren dat het voor Marvel's Spider-Man 2 is.

De acteur, die de rol van Miles Morales speelt in het vorig jaar uitgekomen Spider-Man: Miles Morales, plaatste op Instagram een foto van hemzelf in een motion capture-pak. Hij verwijderde de post kort daarna weer, maar op Twitter circuleren screenshots van de foto. 

Lees verder

Spider-Man: Miles Morales

Zelda: Skyward Sword HD is een goede remaster van een eigenaardige Zelda-game

Nintendo maakt de laatste jaren dankbaar gebruik van games uit hun uitgebreide geschiedenis om het spellenaanbod van de Switch te verrijken. Inmiddels zijn we aanbeland bij de tweede eerder uitgebrachte Zelda-game na de schattige remake van Link’s Awakening. Skyward Sword HD is echter een remaster, waarmee de game toegankelijk wordt gemaakt voor een nieuw publiek.

De remaster doet in de basis wat er van verwacht wordt: de resolutie is van maximaal 480p in de Wii-versie verhoogd naar 720p in handheldmodus en 1080p op televisie. De unieke aquarelachtige grafische stijl blijft in HD fier overeind. De game oogt net als het origineel bewust een beetje wazig, wat op geen enkel moment stoort. Alle textures zijn voorzien van een facelift, maar in sommige gevallen hadden oppervlaktes wel wat meer detail mogen krijgen. Vermoedelijk is er voornamelijk gebruikgemaakt van AI voor het verbeteren van de textures, wat wisselende resultaten oplevert. Het uiterlijk van de game verraadt dat de game al een decennium oud is.

Lees verder

zelda: Skyward sword

Microsoft ziet potentie in DualSense-features voor Xbox-controller

Microsoft sluit niet uit het dat bepaalde eigenschappen van de DualSense-controller gebruikt voor een nieuwe Xbox-controller.

Dat claimt Xbox-hoofd Phil Spencer in de meest recente aflevering van de Kinda Funny Gamecast. "Ik denk dat Sony goed werk heeft afgeleverd met hun controller en we kijken naar bepaalde onderdelen en denken dat we bepaalde dingen moeten gaan doen."

Lees verder

dualsense ps5

Netflix gaat vanaf volgend jaar games aanbieden

Netflix is van plan om volgend jaar games op zijn streamingdienst uit te brengen.

Het bedrijf heeft Mike Verdu, een voormalige topman bij EA Mobile en Facebook Oculus, aangenomen om het plan te bewerkstelligen, zo meldt Bloomberg. 

Lees verder

Netflix

Valve onthult Steam Deck; draagbare Steam-machine

Steam-uitbater Valve heeft de zogenaamde Steam Deck uit de doeken gedaan, een draagbare spelcomputer die spellen uit de Steam-catalogus afspeelt. De handheld verschijnt aanvankelijk met 64GB, 256GB en 512GB ingebouwd geheugen, tegenover een vanafprijs van 419 euro.

Steam Deck zal geen gebruikmaken van Windows of Android, maar draait op Valve's eigen SteamOS 3.0. Valve verzekert dat "al je Steam-games" in ieder geval op de Steam Deck zouden moeten verschijnen. Daarnaast biedt de handheld ook ondersteuning voor zaken als Steam Chat, Remote Play en Steams eigen cloudopslag van spelbestanden.

Lees verder

De Steam Deck van Valve in gebruik met het spel Disco Elysium.

'Red Dead Redemption 2-spelers weten meer over dieren'

Spelers van Red Dead Redemption 2 weten meer over dieren die in de game voorkomen dan mensen die de game niet hebben gespeeld.

Dat blijkt uit het recentelijk gepubliceerd onderzoek van de universiteiten in Exeter, Truro en Penwith. Deelnemers van het onderzoek werden uitgedaagd om foto's van echte dieren te bekijken en vervolgen te bepalen welke dieren het waren.

Lees verder

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou