Hoogtepunten: Nieuw Nintendo Switch-model met oled-scherm komt op 8 oktober uit

Hoogtepunten: Nieuw Nintendo Switch-model met oled-scherm komt op 8 oktober uit

Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Mensen bieden meer dan een ton op zeldzame Zelda-game

Een zeldzame versie van de allereerste The Legend of Zelda-game op de NES gaat onder de hamer en het huidige bod is 110.000 dollar.

De veiling draait om een nog met plastic ingepakte versie van de 'NES R'-variant van de game. Deze versie van de game werd maar een paar maanden in 1987 geproduceerd, voordat de cartridge werd vervangen voor de Rev-A-variant in 1988. 

Lees verder

 

Nederlander Levy Frederique wint EK Fifa 21

Nederlander Levy Frederique heeft het EK Fifa 21 op Xbox gewonnen.

Frederique versloeg met het team Inter Milan de Deense Emil Klenke, dat als Brazilië speelde. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 2-1 beslist in de eerste helft van de verlenging.

Lees verder

Fifa 21

Atari gaat zich richten op het maken van console- en pc-games

Atari Gaming gaat zich in de toekomst richten op het maken van 'premium' console- en pc-games.

Het bestuur van het bedrijf heeft dat onlangs goedgekeurd, zo valt te lezen op GamesIndustry.biz. In april kondigde Atari al aan zich in twee verschillende divisies op te splitsen - Atari Gaming en Atari Blockchain. Atari Gaming zou zich gaan richten op retrogames, vooral via mobiele spellen, alsmede de VCS-console. 

Lees verder

Media has no description

Nieuw Nintendo Switch-model met oled-scherm komt op 8 oktober uit

Nintendo heeft een nieuwe Nintendo Switch-model met een oled-scherm aangekondigd, dat op 8 oktober lanceert.

Het nieuwe model is qua afmetingen vergelijkbaar met de reguliere Nintendo Switch, maar heeft een groter scherm van 7 inch met oled-technologie. Dit moet betere kleuren en een hoger contrast opleveren. Ook bevat de hybride console een LAN-poort, 64 GB systeemgeheugen en ingebouwde luidsprekers met verbeterde audio. Tot slot bevat de console een brede, verstelbare standaard. Ook het dock waarin het systeem wordt geplaatst is vernieuwd.

Lees verder

 

Horrorspel Ad Infinitum speelt zich tijdens Eerste Wereldoorlog af

Nacon heeft Ad Infinitum aangekondigd, een horrorspel dat zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Dat deed de uitgever tijdens de Nacon Connect-livestream. Het is de eerste game van de Duitse studio Hekate.

In Ad Infinitum kruipen spelers in de huid van een Duitse soldaat tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het personage probeert zijn geestelijke gezondheid intact te houden terwijl hij de helse praktijken van de oorlog doorloopt. 

Lees verder

Ad Infinitum

Ubisoft werkt aan Assassin's Creed Infinity, is mogelijk een live service

Ubisoft heeft aangekondigd aan een nieuwe Assassin's Creed-game met de codenaam Assassin's Creed Infinity te werken.

Dat deed het bedrijf in een nieuw artikel op diens officiële website. Meer informatie over het project wordt nog niet gegeven, maar het is wel duidelijk dat de ontwikkeling wordt geleid door een cross-studio bestaande uit Ubisoft Montreal en Ubisoft Quebec. De studio, die wordt aangestuurd door Marc-Alexis Côté, moet de toekomst van de franchise bepalen. Meer informatie over de projectleiders van het spel is in het artikel te vinden.

Lees verder

Spelers maken zich zorgen om machine learning-cheats op console

Een nieuw programma gebruikt machine learning om vals te spelen in multiplayergames op console.

Dat meldt het Twitter-kanaal Anti-Cheat Police Department (via Eurogamer), dat vaker nieuwe cheatmethoden aan het licht brengt. De nieuwe methode gebruikt informatie van een capturecard om te leren reageren op vijanden in shooters. Daarbij hoeft de speler slechts in de richting van een vijand te richten, waarna het programma de juiste handeling uitvoert.

Lees verder

Warzone

Joy-Cons van nieuw Switch-model zijn gelijk aan die van oud model

De Joy-Cons die bij de oled-editie van de Nintendo Switch worden geleverd, zijn gelijk aan die van het oude model.

Dat heeft het bedrijf bevestigd aan Gamespot. "De Joy-Con-controllerconfiguratie en -functionaliteit is niet veranderd met de Nintendo Switch (oled-model). De configuratie en functionaliteit is hetzelfde als bij de Joy-Con-controllers van het Nintendo Switch-systeem."

Lees verder

 

Fan geeft Resident Evil Remake een eerstepersoonsaanzicht

Resident Evil-fan MoonGlint heeft een gedeelte van Resident Evil Remake opnieuw gemaakt in Unreal Engine 4 en er een eerstepersoonsaanzicht aan toegevoegd.

Hieronder is een stuk gameplay te zien van deze door een fan gemaakte sectie van de game. Daarin staat zoals verwacht het oude landhuis uit de game centraal. 

Lees verder

Resident Evil Remake

Ubisoft vreest voor 'verlies van talent' wegens wangedrag

Ubisoft vreest voor het verlies van talent wegens wangedrag. Dat blijkt uit een non-financieel rapport (URD) van het bedrijf.

"In 2020 leidde de beweging rondom giftig gedrag, beledigingen en seksisme binnen Ubisoft tot het onverwachte vertrek van verschillende sleuteltalenten", luidt Ubisofts omschrijving.

Lees verder

Ubisoft

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou