Hoogtepunten: Gran Turismo 7, Fortnite en The Witcher 4

Hoogtepunten: Gran Turismo 7, Fortnite en The Witcher 4

Afgelopen week vlogen de grote grote nieuwskoppen uit de gaming-industrie ons om de oren. Om het overzicht niet kwijt te raken, zetten wij hieronder de hoogtepunten op een rij!

Metacritic-gebruikersscore Gran Turismo 7 is de laagste ooit voor een Sony-game 

Het gemiddelde cijfer dat Metacritic-gebruikers uitdeelden aan Gran Turismo 7 op PS5 staat op moment van schrijven op 2,4. Het is daarmee de laagst beoordeelde Sony-game aller tijden.

In de 21 jaar tijd dat Metacritic cijfers bijhoudt van gamereviews is een spel van PlayStation Studios, Sony Interactive Entertainment, SCEA, SCEE of SCEJ niet eerder zo laag beoordeeld door gebruikers. Met het gemiddelde van 2,4 scoort het spel lager dan PS4-titel World of Warriors (2,9), PSP-game NBA 10 The Inside (3) en PS1-game Cool Boarders 2001 (3,3).

Lees verder

Gran Turismo 7 artwork

Nieuwe seizoen Fortnite schakelt mogelijkheid om te bouwen uit 

Het is in het nieuwe seizoen van Fortnite niet mogelijk om te bouwen.

Chapter 3, seizoen 2 heet Resistance en is dit weekend begonnen. Opvallend genoeg kunnen spelers niet meer bouwen in dit seizoen. Het bouwen is een van de basiselementen van de game en is al sinds release mogelijk. In modi buiten de standaard modus is het nog wel mogelijk om te bouwen.

Lees verder

 

Ghostwire: Tokyo raakt precies de juiste snaar

Ghostwire: Tokyo heeft nog steeds de nodige horrorinvloeden, maar is veel meer actiegericht en ruilt bovendien de stereotype verlaten landhuizen in voor het kloppend hart van Tokio: Shibuya. Dat pakt goed uit.

Ghostwire: Tokyo barst van de originaliteit en ziet er ook nog eens schitterend uit. Toch kan dat niet verhinderen dat er tegen het einde van de game die typische sleur van openwereldgames insluipt. 

Lees review

 

CD Projekt Red kondigt nieuwe The Witcher-game aan 

CD Projekt Red werkt aan een nieuwe game in de The Witcher-franchise.

Dat heeft het bedrijf op diens officiële website onthuld. De Poolse studio heeft al drie The Witcher-games op zijn naam staan - waaronder het succesvolle The Witcher 3: Wild Hunt. Verder heeft het ook een spin-off rondom Gwent, de kaartgame uit The Witcher 3, gemaakt.

"We zijn blij dat we kunnen aankondigen dat het volgende deel in de The Witcher-gamereeks op dit moment in ontwikkeling is. Het betreft een nieuwe saga voor de franchise." Wat met dat laatste bedoeld wordt is niet bekend, maar eerder gaf CD Projekt expliciet aan dat het alleen plannen voor een trilogie rondom Geralt of Rivia had.

Lees verder

The Witcher

'Ubisoft werkt aan nieuwe Prince of Persia geïnspireerd op Ori' 

Ubisoft zou al een tijdlang een grote presentatie in de planning hebben met diverse game-onthullingen, waaronder een nieuwe Prince of Persia geïnspireerd door de Ori-games.

Dat claimt journalist Tom Henderson te hebben vernomen, zo schrijft hij in een uitgebreid artikel op Xfire. Hij beschrijft zo'n twintig games die getoond moeten worden tijdens de presentatie, waaronder spellen als Beyond Good and Evil 2, Skull and Bones, Mario + Rabbids Sparks of Hope, Avatar: Frontiers of Pandora en The Division Heartland.

Lees verder

 

Multiplayergame Ghostbusters: Spirits Unleashed aangekondigd 

Vandaag is de asymmetrische multiplayergame Ghostbusters: Spirits Unleashed aangekondigd.

De game wordt ontwikkeld door IllFonic, de studio achter Friday the 13th: The Game en Predator: Hunting Grounds, en moet in het vierde kwartaal van dit jaar uitkomen op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en Epic Games Store.

Acteurs Dan Aykroyd en Ernie Hudson verlenen hun stemmen aan de game. Het spel speelt zich af na de gebeurtenissen uit het vorig jaar verschenen Ghostbusters: Afterlife.

Lees verder

 

Kirby en de Vergeten Wereld is zorgeloos genieten 

Met Kirby en de Vergeten Wereld gooit HAL Laboratory het over een andere boeg: het betreft een driedimensionale, post-apocalyptische platformgame. Toch merk je tijdens het spelen niet eens zo gek veel van deze rigoureuze metamorfose. Het is en blijft een Kirby-game, maar wel een van de leukste tot nu toe.

De magische driedimensionale spelwereld, talloze vaardigheden en grappige Mondvol-vormen blijven vermaken. Verwacht echter geen diepgaande gevechten of uitdagende platformactie - de focus ligt puur op zorgeloos plezier.

Lees review

 

Tiny Tina’s Wonderlands is verbazend fantasieloos 

Als er iets is waar Borderlands behoefte aan had, dan was het wel een fris idee en een nieuwe setting. Het is in Tiny Tina’s Wonderlands bijna letterlijk voelbaar hoe blij de schrijvers waren met een nieuwe speeltuin om in los te gaan.

Laat je niet misleiden door het fantasierijke jasje: Tiny Tina’s Wonderlands is simpelweg meer Borderlands. Daar is op zich niets mis mee, maar we hadden op wat meer verwondering gehoopt. De game is regelmatig hilarisch, maar herhalende gevechten verpesten soms de pret.

Lees review

Tiny Tina

PlayStation-gebruikers krijgen te horen dat ze geen PS Plus hebben na update 

Enkele PlayStation 5- en PlayStation 4-gebruikers melden dat ze na de firmware-update van vandaag geen gebruik meer kunnen maken van spellen waar een PS Plus-abonnement voor nodig is.

Vandaag kwam update 22.01.05.00 uit voor de PlayStation 5 en PlayStation 4. Op onder andere Twitter melden gebruikers dat ze na het downloaden ervan geen toegang meer hebben tot spellen en online functionaliteiten waar een PS Plus-abonnement voor nodig is. Ze krijgen daarbij de melding dat ze geen PS Plus-abonnement hebben, zelfs als dat wel het geval is.

Lees verder

 

90.000 spelers zijn vorige week uit Call of Duty-games verbannen 

Activision Blizzard heeft afgelopen week zo'n 90.000 Call of Duty-accounts verbannen.

Dat liet het bedrijf afgelopen weekend weten via social media. Hoewel er geen specifieke games worden genoemd, gaat het waarschijnlijk voor een groot gedeelte om cheaters in Call of Duty: Vanguard en Call of Duty: Warzone. Activision plaatste een toepasselijk gifje in de tweet.

Meer details zijn er niet gegeven. Wel is duidelijk dat Activision veel moeite stopt in het zoveel mogelijk tegenhouden van cheaten in CoD-games.

Lees verder

Call of Duty Vanguard

Gran Turismo 7-spelers ontvangen kosteloos een miljoen in-game credits 

Om de kritiek rondom de in-game economie van Gran Turismo 7 op te vangen, ontvangen alle spelers kosteloos een miljoen in-game credits.

Dat heeft Polyphony Digital aangekondigd via PlayStation Blog. Mensen moeten tussen vandaag en 25 april inloggen in de game om de gratis credits te ontvangen.

Ook heeft de ontwikkelaar laten weten dat er begin april een update uit moet komen die de in-game economie moet verbeteren. Zo moeten beloningen in de laatste helft van de World Circuits gemiddeld verdubbelen en worden er ook meer beloningen uitgedeeld voor het winnen van online races.

Lees verder

 

'PlayStation 5 Pro komt uiterlijk in 2024 uit' 

In een nieuwe video van RedGamingTech wordt geclaimd dat een Pro-versie van de PlayStation 5 uiterlijk in 2024 uitkomt. 

RedGamingTech is over het algemeen een betrouwbare bron als het aankomt om AMD-technologie, dat ook in de PlayStation 5 zit. De mensen van het YouTube-kanaal claimen dat de PS5 Pro eind 2023 of ergens in 2024 uit moet komen. Het bedrijf zou eerst eind 2023 hebben willen aanhouden - drie jaar na de release van de reguliere PlayStation 5 - maar aanhoudende tekorten zouden er voor zorgen dat Sony deze tijdlijn herevauleert.

Daarbij zouden er diverse verbeteringen in de de PS5 Pro doorgevoerd worden. Zo zouden laadtijden twee keer zo snel zijn en zou er verbeterde ray tracing zijn. Over het algemeen zou de console krachtiger zijn.

Lees verder

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou