Het belangrijkste Gamescom-nieuws verzameld

Het belangrijkste Gamescom-nieuws verzameld

Tijdens Gamescom deze week zijn er veel games aangekondigd en nieuwe trailers naar buiten gekomen. In dit handige overzicht wordt het belangrijkste nieuws verzameld.

Dead Island 2 opnieuw onthuld, vanaf 3 februari verkrijgbaar

Jaren nadat de game werd aangekondigd, is Dead Island 2 opnieuw onthuld. Het spel komt op 3 februari 2023 uit. Deep Silver deelde zowel een nieuwe trailer als gameplaybeelden van de zombiegame op Gamescom Opening Night Live. De video's zijn hieronder te bekijken.

Spelers verkennen in dit vervolg een door zombies overspoelde Los Angeles, waaronder Beverly Hill en Venice Beach. Men kan uit zes speelbare personages kiezen, waarbij elk personage een eigen persoonlijkheid en unieke dialogen heeft. Elke 'Slayer' kan daarnaast volledig aangepast worden via een nieuw skill-systeem. De game kan daarbij in co-op voor drie spelers doorlopen worden.

Lees het complete nieuwtje hier.

Watch on YouTube

DualSense Edge-controller onthuld voor PlayStation 5

Sony heeft een 'pro controller' voor de PlayStation 5 onthuld, genaamd de DualSense Edge Wireless Controller. Er gingen al langer geruchten dat Sony aan een eigen pro controller werkte voor de PS5, om het op te nemen tegen de Xbox Elite-controller. De DualSense Edge werd tijdens Gamescom Opening Night Live onthuld.

Spelers kunnen de controller aanpassen aan hun eigen speelstijl. Functies van knoppen kunnen naar wens worden ingesteld, alsmede de gevoeligheid van de analoge sticks en hun 'dode zones'. Daarbij kan men verschillende profielen met instellingen bewaren.

Lees het complete nieuwtje hier.

Watch on YouTube

Voormalige GTA-producent toont eerste beelden van Everywhere

Tijdens de Gamescom Opening Night Live-show zijn de eerste beelden van Everywhere getoond, de eerste game van de nieuwe studio van Grand Theft Auto-producent Leslie Benzies.

Hoewel er nog weinig bekend is over de game, toonde ontwikkelaar Build a Rocket Boy tijdens de show wel een trailer waarin een grote variatie aan genres te zien was, waaronder een platfomer, shooter en racer. Ook werden diverse omgevingen getoond, zoals een bos, een gebied met lava en een futuristische stad.

Volgens de makers moet het spel "een nieuwe wereld voor gamers" worden, waarin spelers zelf creëren en hun creaties delen met vrienden. "Everywhere moet een plek worden waar men hun eigen ervaring kan maken. Maar we vinden het ook nog steeds leuk om cinematische ervaringen te leveren."

Lees het complete nieuwtje hier.

Watch on YouTube

Lightfall-uitbreiding voor Destiny 2 komt op 28 februari uit

De volgende uitbreiding voor Destiny 2, Lightfall, komt op 28 februari 2023 uit. Dat heeft Bungie tijdens een livestream aangekondigd. De uitbreiding bevat de nieuwe locatie Neomuna - Neptune, een nieuwe subklasse genaamd Strand en een nieuwe campagne met verhaal.

Bungie kondigde ook aan dat de pc-versie van Destiny 2 nu via Epic Games Store verkrijgbaar is. Mensen die de game daar kopen ontvangen gratis een Bungie 30th Anniversay Pack. Cosmetische items gebaseerd op Destiny 2 komen ook naar door Epic gepubliceerde games Fortnite en Fall Guys. In Fortnite zijn ze vanaf nu beschikbaar, in Fall Guys vanaf 17 september. Verder liet het bedrijf weten dat het in de toekomst geen Destiny 2-uitbreidingen meer verwijdert.

Lees het complete nieuwtje hier.

Watch on YouTube

De Dark Arts staan centraal in nieuwe Hogwarts Legacy-trailer

Een nieuwe Hogwarts Legacy-trailer draait om de 'Dark Arts'. De trailer werd tijdens Gamescom Opening Night Live getoond. Spelers kunnen in het aankomende Harry Potter-spel duistere magische spreuken gebruiken. In de video gebruikt het hoofdpersonage de onvergeeflijke vloek 'Crucio'. De trailer is hieronder te bekijken.

Spelers besturen in Hogwarts Legacy een vijfdejaars student van Zweinstein. Men verkent de school en de wereld er omheen, leert toverspreuken, brouwt toverdrankjes en vliegt op een bezemsteel. De game speelt zich rond 1800 af, dus personages uit de boeken en films zijn er nauwelijks, op wat cameo's na.

Lees het complete nieuwtje hier.

Watch on YouTube

Voormalige Fallout-makers kondigen rpg Wyrdsong aan

Voormalige ontwikkelaars van games als Fallout en The Elder Scrolls hebben hun nieuwe openwereld-rpg Wyrdsong aangekondigd. Wyrdsong wordt ontwikkeld door Something Wicked Games, een nieuwe studio van Jeff Gardiner en Charles Staples. Laatstgenoemde werkte als lead designer en design director aan respectievelijk Fallout: New Vegas en The Outer Worlds, terwijl Gardiner bij Bethesda aan spellen als Fallout 4 en The Elder Scrolls 5: Skyrim heeft gewerkt.

Wyrdsong speelt zich in een alternatieve versie van Portugal tijdens de Middeleeuwen af, waarbij het spel er voor moet zorgen dat gamers "de aard van de realiteit in twijfel trekken". Daarbij moeten gemaakte keuzes en de consequenties die daaruit voortvloeien een belangrijk onderdeel van de ervaring worden.

Lees het complete nieuwtje hier.

Watch on YouTube

Ontwikkelaar speelt door The Last Case of Benedict Fox

Ontwikkelaar Plot Twist heeft een korte gameplayvideo van het aankomende The Last Case of Benedict Fox getoond. De video duurt drie minuten en toont een gameplaysegment, waar de ontwikkelaar ondertussen overheen praat. De metroidvania werd eerder dit jaar tijdens de Xbox en Bethesda Games Showcase onthuld en gooide toen hoge ogen.

Het spel speelt zich af in 1925, waarbij de titulaire detective in Boston op zoek gaat naar een vermiste familie. Hij verkent daarbij een landhuis. Ook kan hij in de gedachten van recentelijk overleden mensen duiken om trauma's te herleven. De game valt daarbij vooral erg op dankzij de grafische stijl, die soms wat gotisch heeft en bij wijlen doet denken aan Tim Burton-animatiefilms.

Lees het complete nieuwtje hier.

Watch on YouTube

Sony verhoogt prijs van PlayStation 5 met 50 euro

Sony verhoogt in diverse werelddelen, waaronder Europa, de prijs van de PlayStation 5 met 50 euro. Dat kondigt het bedrijf op PlayStation Blog aan. De prijsverhoging geldt voor Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië, Latijns-Amerika en Canada, en dus niet voor de Verenigde Staten.

De PlayStation 5 met diskdrive kost na de prijsstijging 549,99 euro, terwijl de Digital Edition van de PS5 (zonder disk drive) dan 449,99 euro kost. De prijsstijging gaat per direct in.

Lees het complete nieuwtje hier.

 

Hideo Kojima brengt vanaf september een podcast uit op Spotify

Game-ontwikkelaar Hideo Kojima komt in september met een podcast genaamd Brain Structure. Dat kondigde de ontwikkelaar tijdens Gamescom Opening Night Live aan. Kojima heeft al een Japanse podcast, Radioverse, maar Brain Structure lijkt daar los van te staan. Daarbij komt Brain Structure zowel in het Japans als het Engels op Spotify te staan.

Brain Structure moet "speciale gasten uit verschillende sectoren" aan het woord laten. Eén van de vaste gasten is sowieso Geoff Keighley, de presentator en organisator van Gamescom Opening Night Live en The Game Awards. Hij zal een segment hebben waarin hij entertainmentnieuws met de luisteraar doorneemt. 

Lees het complete nieuwtje hier.

Hideo Kojima

Releasedatum Sonic Frontiers op 8 november officieel bevestigd

Sonic Frontiers komt op 8 november uit, zo heeft Sega tijdens Gamescom Opening Night Live bevestigd.

Het bedrijf gaf ook een nieuwe trailer uit van de game, die hieronder is te zien. Zo is te zien dat Amy Rose terugkeert, al is ze in de game wel ontvoerd. De trailer toont ook de zogenaamde Cyberspace Zones, speciale levels binnen de open spelwereld gebaseerd op oude Sonic-games.

Lees het complete nieuwtje hier.

Watch on YouTube

Where Winds Meet speelt zich af in het oude China

Ontwikkelaar Everstone Games werkt aan de openwereld-actie-rpg Where Winds Meet. De game werd aangekondigd tijdens Gamescom Opening Night Live en speelt zich af in het Vijf Dynastieën en Tien Koninkrijken-tijdperk van China. Daarbij is het mogelijk om te kiezen tussen de verschillende koninkrijken die oorlog met elkaar voeren, maar men kan er ook voor kiezen iets anders na te streven, bijvoorbeeld het worden van een dokter of handelaar.

De eerste trailer toont een grote diversiteit aan natuurlijke omgevingen, waaronder bossen bestaande uit bamboe en bergen met sneeuw. Spelers kunnen tijdens gevechten gebruikmaken van martial arts, zwaardvechten en Tai chi. Daarbij kunnen er tijdens het verhaal diverse keuzes gemaakt worden die invloed hebben op het spelverloop. Er kan op paarden gereden en gejaagd worden.

Lees het complete nieuwtje hier.

Watch on YouTube

Data van Gamescom en Opening Night Live 2023 bevestigd

De data van Gamescom en Gamescom Opening Night Live volgend jaar zijn bevestigd. Gamescom wordt volgend jaar van 23 tot en met 27 augustus gehouden. Gamescom Opening Night Live vindt op 22 augustus plaats - zoals gebruikelijk de avond voordat de beurs zijn poorten opent.

De data van Gamescom volgend jaar worden met banners in de hallen waar Gamescom op dit moment worden gehouden geadverteerd. Geoff Keighley plaatste gisteren een foto in een tweet waarin dit te zien was.

Lees het complete nieuwtje hier.

En verder:

Return to Monkey Island komt op 19 september uit
New Tales from the Borderlands verschijnt op 21 oktober
Actievolle trailer van third-person shooter The First Descendant
Wanted: Dead uitgesteld naar 2023
Park Beyond uitgesteld naar 2023

Actievolle gameplay van The Callisto Protocol uitgebracht
The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me komt op 18 november uit
Achttien minuten van het kleurrijke Planet of Lana
Een nieuwe blik op de Layers of Fear-remake
Obsidians Pentiment komt op 15 november uit

Mmo Dune Awakening voor het eerst getoond
Nieuwe trailer van duistere Pinocchio-game Lies of P getoond
Makers Subnautica komen met Moonbreaker
The Lords of the Fallen-reboot aangekondigd
Dying Light 2-dlc Bloody Ties verschijnt in oktober


Fantasievolle actie-rpg Atlas Fallen onthuld
Gotham Knights komt vier dagen eerder dan verwacht uit
The Expanse: A Telltale Series moet in zomer van 2023 verschijnen
Gesloten bèta van The Outlast Trials komt in oktober beschikbaar
Quantic Dream geeft adventuregame Under the Waves uit

Duik de diepte in met uitgebreide video van Forspoken
Killer Klowns From Outer Space-game in ontwikkeling
Hack-and-slash-game Phantom Hellcat aangekondigd
Nieuwe High on Life-video toont baasgevecht
Hang de geit uit in Goat Simulator 3

Gratis multiplayershooter met spelshow-thema The Finals aangekondigd
Nieuwe beelden en screenshots Warhammer 40K: Darktide getoond
Vervolg op Moving Out aangekondigd
Strategische ruimtegevechten in Homeworld 3
Futuristische akkerbouwgame Lightyear Frontier getoond

Achter de schermen bij horrorgame The Chant
The Falconeer-maker werkt aan strategische game Bulwark
First-person thriller The Gap onthuld
Rift of the Necrodancer voor het eerst getoond
Soulstice-demo nu beschikbaar op pc

25 minuten aan gameplay van High on Life uitgebracht
Deliver Us Mars-trailer draait om het verhaal
40th Anniversary Edition van Microsoft Flight Simulator onthuld
BPM: Bullets Per Minute komt op 8 september naar Switch
Lies of P-gameplay toont gotische omgevingen

Total War-maker werkt aan een nog naamloze actiegame
Hak er op los in Stray Blade

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Veel belovende gamescom. Erg benieuwd naar Everywhere, de trailer liet al anders zien dan ik mij had voorgesteld.

0

Aanbevolen voor jou