'Halo-ontwikkelaar stapt over op Unreal Engine'

'Halo-ontwikkelaar stapt over op Unreal Engine'

Halo-ontwikkelaar 343 Industries zou van plan zijn om over te stappen op Unreal Engine.

Dat claimt journalist Jeremy Penter te hebben vernomen. "Ik kan bevetigen dat veel bronnen heel duidelijk melden dat er al voor besloten is - Halo gaat over op Unreal." Op moment van schrijven is de overstap naar een andere engine niet officieel bevestigd.

De meest recente Halo-games, waaronder Halo Infinite, draaien op de Slipspace Engine van 343 Industries zelf. Aangezien de ontwikkelaar heeft gemeld dat het Halo Infinite een decennium lang wil ondersteunen, is niet bekend wat de overstap naar Unreal Engine precies voor die game gaat betekenen.

Halo Infinite kwam eind vorig jaar uit. Hoewel de singleplayercampagne en multiplayer goed in de smaak vielen bij fans en critici, ontbraken diverse features, waaronder Forge en co-op voor de campagne. Laatstgenoemde is onlangs geannuleerd voor online spelers.

343 Industries-oprichter Bonnie Ross kondigde vorige maand aan dat ze na vijftien jaar bij de studio vertrekt vanwege een medisch probleem binnen de familie. Pierre Hintze - voormalig hoofd van productie - leidt nu de studio.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik weet niet helemaal of ik dat als positief moet zien. Het zorgt er in ieder geval voor dat ze niet meer hoeven werken aan de huidige engine. Met 343i betwijfel ik echter of dat veel zal uitmaken.

0

@Riyakuya volgens mij zit er bij The Initiave behoorlijk wat kennis van Unreal en aangezien die meegeholpen hebben met Infinite kan ik me voorstellen dat dat een reden is.

0
test

@Ziminar the initiave heeft helemaal niet geholpen bij 343 dat was the coaltion van gears die geholpen hebben en die hebben wel enorme kennis van unreal.

0
test

Zo jammer wat voor een zooitje dit is geworden.

0

@mightybundy Speel het bijna dagelijks met plezier hoor :)

0

Aanbevolen voor jou