Guardians of the Galaxy-studio maakte Final Fantasy 15-prototype

Guardians of the Galaxy-studio maakte Final Fantasy 15-prototype

Eidos Montréal heeft gewerkt aan een prototype voor Final Fantasy 15, waarna Square Enix besloot de game in Japan te laten ontwikkelen.

De studio achter Marvel's Guardians of the Galaxy en Deus Ex: Human Revolution zou zelf een concept voor Final Fantasy 15 hebben ontwikkeld. Uiteindelijk besloot Square Enix de versie van Eidos Montréal te schrappen en de ontwikkeling te verplaatsten naar Japan.

Dat laat Jonathan Jacque-Belletête, de voormalige art director van de studio, weten in een interview met TrueAchievements. Volgens hem was het een "grote fout" van Square Enix om het team van de ontwikkeling af te halen. "Onze versie was erg, erg cool." Meer details over het spel dat de studio in ontwikkeling had zijn er niet.

Onlangs werd aangekondigd dat Square Enix diverse Westerse studio's, waaronder Eidos Montréal, heeft verkocht aan Embracer Group. Het laatstgenoemde bedrijf heeft daardoor franchises als Deus Ex, Thief, Legacy of Kain en Tomb Raider in handen gekregen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wij van wc eend

0
test

FF XV werd oorspronkelijk ontwikkeld als Final Fantasy Versus XIII en later omgedoopt tot een volwaardig Final Fantasy. Vraag me dus af wat er waar is van dit verhaal.

0
test

@tmvde Het kan beide kloppen. Wellicht dat het Versus XIII was gebleven als Square Enix besloten had de ontwikkeling van Eidos door te laten gaan. Door het schrappen er van, hadden ze een nieuwe main serie game nodig, en dus besloten om van Versus, 15 te maken. Dit hoeft uiteraard niet het geval te zijn, maar wellicht een mogelijkheid.

0
test

@Krytuun Zeker :-) En toch vind ik het onwaarschijnlijk ;-)

0

Aanbevolen voor jou