Grand Theft Auto 5 is 175 miljoen keer verkocht

Grand Theft Auto 5 is 175 miljoen keer verkocht

Grand Theft Auto 5 is 175 miljoen keer verkocht. Dat maakte Take-Two Interactive bekend in haar meest recente kwartaalcijfers. Ook deed het bedrijf uitspraken over de GTA 6-lek en is Red Dead Redemption 2 50 miljoen keer verkocht.

In november onthulde het bedrijf nog dat er meer dan 170 miljoen exemplaren van GTA 5 verkocht waren, maar inmiddels geeft de uitgever aan dat dit aantal boven de 175 miljoen is gestegen. Daarmee komt de totale verkoop van het GTA-merk op 395 miljoen, wat tien miljoen meer is dan drie maanden geleden.

De verkoopcijfers zijn volgens Take-Two-hoofd Strauss Zelnick deels te danken aan de recente Los Santos Drug Wars-update voor GTA Online, en belooft meer contentupdates later dit jaar.

Red Dead Redemption 2 heeft ook een mijlpaal behaald, namelijk 50 miljoen verkochte exemplaren. Dat is een stijging van vier miljoen in de afgelopen drie maanden. Zelnick gaf daarbij aan dat Red Dead Redemption 2 de verwachtingen heeft overtroffen. Ook zijn er meer spelers waargenomen in Red Dead Online dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Red Dead Redemption 2

Over het lekken van GTA 6 zei Zelnick verder: “We nemen lekken zeer serieus en ze stellen ons allemaal teleur, het is echt frustrerend en verontrustend voor het team. Als zakelijke aangelegenheid worden we niet beïnvloed, maar als een persoonlijke kwestie en een emotionele kwestie, worden onze teams getroffen.”

Ondanks bovenstaande verkoopcijfers was de omzet van het bedrijf in het derde kwartaal van het fiscale jaar 2023 lager dan verwacht – omgerekend 1,29 miljard euro ten opzichte van de beoogde 1,32 miljard euro.

Take-Two kondigde ook aan namelijk aangekondigd dat er een kostenbesparingsprogramma zal worden uitgevoerd, waarbij verschillende werknemers worden ontslagen. Het bedrijf benadrukt dat dit geen invloed zal hebben op de aanvoer van games.

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik zou graag een 60 fps patch zien voor red dead redemption 2 voor de ps5. 60 fps allicht een kleine update op wat textures ofzo. Wil de game spelen maar niet op 30 fps. zou toch mooi zijn als rockstar net als Cd project red een GRATIS update zou uitbrengen omdat ze lief zijn.

0
test

Wordt wel tijd voor iets nieuws. GTA5 is als zure melk ondertussen. Maargoed de koe blijft geven.

0

Aanbevolen voor jou