FTC en Microsoft schikken vooralsnog niet in hoorzitting

FTC en Microsoft schikken vooralsnog niet in hoorzitting

Microsoft en de Federal Trade Commission zouden tijdens eerste gesprekken voorafgaand aan de geplande rechtszaak geen mogelijke schikking voor ogen hebben.

Dat heeft FTC-advocaat James Weingarten aan Reuters gemeld. Gisteren is de eerste hoorzitting gehouden die voorafgaat aan de rechtszaak tussen Microsoft en FTC. Dit geeft beide partijen de kans om hun kijk op de zaak uit de doeken te doen voordat een rechter zich er over buigt. 

Soms komen partijen dan ook al tot een schikking. Dit is een overeenkomst tussen beide partijen waarmee het conflict wordt opgelost, waardoor de rechtszaak niet gehouden hoeft te worden. 

Hoewel er geen details worden gegeven over wat er precies is besproken, laat Weingarten wel weten dat er geen "inhoudelijke" discussies zijn gehouden over een mogelijke schikking. Als dat helemaal niet gebeurt, zal de rechtszaak dus gewoon plaatsvinden. De hoorzittingen en het daaropvolgende oordeel van rechter Michael Chappell staan gepland voor augustus dit jaar.

Microsoft kondigde begin 2022 aan dat het Activision Blizzard, de uitgever van games als Call of Duty, Candy Crush en Diablo, wil kopen voor 68,7 miljard dollar. Sindsdien wordt de deal door verschillende regeringsinstanties onderzocht. Dit om er voor te zorgen dat er bijvoorbeeld geen monopoliepositie ontstaat door de overname. Hoewel in sommige landen de overname al is goedgekeurd, is dat in de meeste gebieden nog niet het geval. De Amerikaanse FTC gaf eind vorig jaar aan de overname tegen te willen houden en sleept Microsoft daarom voor de rechter.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Bericht klopt niet helemaal, de ftc wou geen gesprek met micro aan, dit wou micro wel en willen ze nog steeds. Ook willen ze wel tot een schikking komen. Micro verwacht ook dat eu en cma tot deal komt en die voorwaarden willen ze dan aanbieden aan de ftc. Verder wilt micro dat de zaak naar federaal court gaat en niet bij de eigen rechtbank van de ftc. Destin van ign heeft er een verslag van gedaan van de zitting van gisteren.

0

@hulstpower ik ben geen taalnazi maar dit is lastig te volgen.

0
test

@MikkelR1 zie het dyslexies en op een telefoon, misschien dat gamer keer die balk voor op telefoon groter kan maken.

0

@MikkelR1 FTC heeft te kennen gegeven niet naar Federal Court te willen, dit is echter de enige optie die de FTC heeft als ze daadwerkelijk de deal willen blokkeren. Microsoft heeft aangegeven dat ze bereidt zijn om wel naar Federal Court te gaan, echter verwacht Microsoft dat voor die tijd de EU en de CMA al groen licht hebben gegeven, zij het met of zonder consessies. In dit geval wilt Microsoft met deze zelfde consessies een deal sluiten met de FTC. Vooralsnog lijkt de tactiek van de FTC dus geweest te zijn om de boel te vertragen, dit lijkt niet te werken. Microsoft is er tevens ook van overtuigd dat de EU en CMA akkoord gaan, mocht dit het geval zijn en de FTC gaat ook dan niet akkoord, dan zal Microsoft de acquisition alsnog door laten gaan en zal in de VS de zaak automatisch naar de Federal Court gaan, hier verwacht Microsoft te winnen omdat de FTC een erg zwakke zaak heeft opgebouwd.

0
test

Ff een offtopic vraag: @ redactie: Gaan jullie de game chained echoes nog reviewen, dit is echt een geniaal ontwikkelde game en gemaakt door 1 persoon, mijn mening is dat deze game echt veel meer aandacht verdiend als dat het krijgt, dat dit door 1 persoon gemaakt is, is echt ongelofelijk . Hij snapt precies wat een JRPG goed maakt. Ik hoop dat jullie deze game wat erkenning geven.

0

@Mmo-veteran ik ben hem ook aan het spelen, vermaak me er echt fantastisch mee.

0

Aanbevolen voor jou