Foutje in Fifa 23 FUT laat waarde van Hero-kaarten kelderen

Foutje in Fifa 23 FUT laat waarde van Hero-kaarten kelderen

Afgelopen zaterdagavond kwam er een relatief goedkope Hero Pack voor de Ultimate Team-modus van Fifa 23 uit waarin per ongeluk voetballers ter waarde van miljoenen in-game coins zaten.

Het ging om voetballers die geruild konden worden en veelal miljoenen coins waard waren. Het pakje zelf kostte echter maar 25.000 coins. EA greep zo'n 25 minuten na release in en verwijderde het pakje. 

Het kwaad was echter al geschiet: de in-game markt werd overspoeld met waardevolle voetballers, waardoor de normaal zo waardevolle voetbalkaarten van spelers sterk in waarde daalden. In paniek verkochten veel spelers hun voetballers. Sommige spelers zakten wel een miljoen FUT-coins (omgerekend ongeveer 450 euro) in prijs.

Ondanks dat EA snel heeft ingegrepen, is er nog altijd een flinke waardedaling in de in-game store merkbaar, waarbij veel FUT Hero-kaarten nu veel minder waard zijn. De prijzen beginnen langzaam maar zeker wel weer een beetje aan te trekken.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Sorry wat. Zijn er voetballers in die game die meer dan 450 euro waard zijn? Ik wist dat FUT een beetje een questionable verdien model was, maar als dit echt zo is snap ik wel waarom landen lootboxen aan banden willen leggen.

0
test

@WvA Heb het al een aantal jaren niet meer gespeeld maar toen ik het speelde was dit ook al zo ja. Hero kaarten zijn de duurste die er zijn en je hebt altijd wel gekkies in de wereld die zo'n kaart gewoon kopen. 450 euro uitgeven voor een item wat een jaar geldig is daarna komt er weer een nieuw spel hahaha. Mensen zijn tegenwoordig echt van het pad af.

0
test

@Snafu9 Uhm ja het is natuurlijk het gok principe. Ik speel het (helaas) ook en nog steeds maar probeer het te houden bij 50 euro en klaar. Je kan iig niet 450 betalen en zeggen, dan heb ik een gegarandeerde herocard. hoewel die zaterdag tussen 19.00 en 1915 voor 5 euro dus wel... Normaal is het is vaak zelfs prijziger want de zogenaamde packweight is iig bij mij vrijwel altijd dramatisch. Je bent dus afhankelijk of er wat leuks uitkomt. Maar goed geef je echt 450euro aan fifacoins uit dan kun je in principe die troeppakketjes opbrengst weer verkopen en wel minimaal 600k ingame coins eruit halen. Het genoemde pack hier op gamer.nl staat wel wat overdreven want volgens mij waren er van de ongeveer 40 hero's 3 o f4 meer dan een miljoen waard. De meeste mensen die dit pack kochten kregen toch minder unieke hero's als Mostovoi, oweiran etc. Maar ja het was een vreemde actie en EA heeft nog niks ermee gedaan want er is veel gedoe over omdat anderen iig een voordeel hebben gehad.

0
test

Ik zie streamers voorbij komen die al rond de 25.000 euro in fifa hebben gestoken voordat ze uberhaupt 1 potje gespeeld hebben. Vind het nog steeds vreemd dat lootboxen niet meer mogen maar wel fifa packs

0
test

@Raxpherion Mee eens, je betaalt ten slotte al 60 a 70 euro voor een game die eigenlijk maar een jaartje meegaat, dan kunnen ze beter grotere beloningen uitdelen voor in game prestaties. Ik denk dat met name jonge gamers ook een bepaalde sociale druk voelen om een zo goed mogelijk team te hebben en daar dan veel geld voor neerleggen. Eigenlijk zouden ze een soort maximum aan aantal pakketjes per maand of week moeten stellen om sommige mensen toch wat tegen zichzelf te beschermen.

0
test

@Raxpherion Ik heb nooit geweten dat het om dit soort belachelijke bedragen ging zeg. Ik dacht een paar tientjes hier en daar, en dan altijd een uitschieter die honderden euro's er tegenaan gooit. Maar 25.000? En dan klagen mensen over Diablo terwijl FIFA dit jaar naar jaar pulled?

0
test

Ja zoek maar trymacs op.. is een duitse streamer @WvA

0

Aanbevolen voor jou