Fleabag-bedenker zou Tomb Raider-serie voor Amazon maken

Fleabag-bedenker zou Tomb Raider-serie voor Amazon maken

Fleabag-bedenker Phoebe Waller-Bridge zou voor Amazon een serie gebaseerd op Tomb Raider gaan maken.

Dat claimt The Hollywood Reporter. Waller-Bridge, die zelf ook de hoofdrol speelt in Fleabag, zou werken aan het script voor de serie en gaat het samen met Ryan Andolina en Amanda Greenblatt produceren. Het is niet de bedoeling dat Waller-Bridge een rol in de serie krijgt.

Meer details zijn er nog niet over de mogelijke serie. Het zou in potentie de derde show gebaseerd op een gamereeks zijn waar Amazon aan werkt - een Fallout-serie wordt al geschoten en er komt ook een serie gebaseerd op God of War. Overigens zou er ook aan een nieuwe Tomb Raider-film gewerkt worden.

De Tomb Raider-franchise is al meermaals verfilmd - eerst via een stel films waarin Angelina Jolie de rol van het iconische gamepersonage vertolkte en daarna een film waarin Alicia Vikander in de huid van de avonturierster kroop.

Crystal Dynamics, dat tegenwoordig onderdeel uitmaakt van Embracer Group, werkt aan een nieuwe Tomb Raider-game die op Unreal Engine 5 draait. Amazon Games geeft deze nieuwe game uit - het bedrijf is dus al betrokken bij de franchise.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou