F1 Manager-ontwikkelaar waarschuwt voor tegenvallende jaarcijfers

F1 Manager-ontwikkelaar waarschuwt voor tegenvallende jaarcijfers

Frontier Developments, de Britse ontwikkelaar van F1 Manager 2022 en Planet Coaster, waarschuwt aandeelhouders voor tegenvallende jaarcijfers.

Begin deze week daalden de aandelen van de ontwikkelaar met meer dan veertig procent nadat de studio een update gaf over de situatie. In mei maakt het bedrijf de jaarcijfers bekend, maar het verwacht niet aan de eerder geschatte winstverwachtingen te kunnen voldoen.

De reden daarvoor is tegenvallende verkoop van diens games gedurende de feestdagen. Daarbij heeft specifiek F1 Manager 2022 minder goed gepresteerd dan verwacht. Er zijn meer dan 600.000 exemplaren van verkocht, wat onder de verwachte koopaantallen ligt.

Frontier blijft benadrukken dat F1 Manager 2022 de eerste game is in een jaarlijkse nieuwe franchise. Het lijkt er dan ook op dat er later dit jaar een vervolg moet uitkomen.

Frontier Developments werd in 1994 opgericht door David Braben. De studio is bekend van spellen als Planet Coaster, Planet Zoo en Jurassic World Evolution.

F1 Manager 2022 ontving wisselvallige kritieken. Het spel scoorde een 6,5 op Gamer.nl: "F1 Manager 2022 is een aardige poging om de koningsklasse van de autosport te vertalen naar een managementgame. Het gebrek aan diepgang zorgt er wel echter voor dat je na een seizoen of twee de pitstraat graag weer verlaat."

Frontier haalde de woede van fans op de hals toen het kort na de release van F1 Manager 2022 aankondigde geen grote updates meer voor de game uit te gaan brengen om zich te richten op de ontwikkeling van een vervolg. Kort daarna liet Frontier weten toch wel updates uit te blijven brengen voor het managementspel.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Vind het niet zo gek nadat ze hebben aangekondigt dat de game geen updates meer zou krijgen. En dat wanneer de game pas een paar maanden oud was..

0
test

Ja, er is ook niets veel anders te doen dan elk seizoen hetzelfde. Tevens geen sprint races of andere variables. Nee, ben er dan snel klaar mee.

0

Aanbevolen voor jou