'Europese Commissie start dieper onderzoek naar Activision-overname'

'Europese Commissie start dieper onderzoek naar Activision-overname'

De Europese Commissie stapt vermoedelijk over op de diepgaandere fase 2 in het onderzoek naar de Activision Blizzard-overname door Microsoft.

De Europese Commissie heeft de eerste vragen over de deal ingestuurd en heeft concurrenten van Microsoft ondervraagd over hun activiteit binnen cloud-gamen. Microsoft had naar verluidt tot en met 31 oktober de tijd om tegenargumenten aan te dragen om de zorgen over de deal weg te nemen (via VGC). Volgens bronnen van Politico heeft het bedrijf daar niet aan voldaan en dat betekent dat er vermoedelijk een diepgaander onderzoek gaat plaatsvinden. Wanneer de Europese Commissie daadwerkelijk overgaat tot fase 2 moeten ze dit voor 8 november bekendmaken.

De Britse waakhond CMA ging al eerder over naar fase 2 van het onderzoek. CMA maakt zich zorgen over de overname omdat Sony er flink door geraakt kan worden. Vooral de Call of Duty-reeks en Xbox Game Pass worden als pijnpunten bestempeld. Er wordt gekeken of de deal een substantiële vermindering van concurrentie kan veroorzaken. Een onafhankelijk panel doet daar momenteel onderzoek naar.

Microsoft kondigde eerder dit jaar aan dat het Activision Blizzard wil kopen voor 68,7 miljard dollar. Sindsdien wordt de deal door verschillende regeringsinstanties onderzocht. Dit om er voor te zorgen dat er bijvoorbeeld geen monopoliepositie ontstaat door de overname. De deal werd eerder al wel goedgekeurd in Brazilië en Saudi-Arabië. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 Een monopoliepositie kan de industrie overhoop halen. Leuk dat je Jo met de Banjo leuk vind, maar the bigger picture is hierin belangrijker. Soap of niet, dit is essentieel. Ja ik heb een Playstation... Ja ik hoop dat de deal niet doorgaat... Nee ik kies geen kant... TEAM PLAYSTATION FTW! WOOP WOOP! (sorry voor deze uitschieter)

0

@Wiebelsnor ik heb een PlayStation en hoop dat de deal wel doorgaat. Ik vind Sony momenteel te lui en leunt maar achterover wetende dan hun exclusives toch wel verkopen en hun remakes ook, maar wanneer is er nou eens een goede shooter van Sony uitgekomen ? Terwijl ik resistance en killzone echt toffe games vond. Dit laten ze nu verpieteren omdat COD voor hun toch wel het geld binnenharkt

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 pff ik hoop al jaren op een banjo kazooie remake of in ieder geval iets!! Word er idd ook moe van gewoon door laten gaan imo als ms cod nu weg zou nemen van Sony dan hadden ze reden tot zorgen maar dat is niet het geval en het komt blijkbaar ook niet meteen naar gamepass. Sony kocht laatst ook Bungie ik speel destiny op xbox benadeelt mij ook niet.

0
test

Ik heb ook een playstation (ligt stof te happen) maar hoop dat de deal doorgaat. Ik snap ook niet dat sony als concurrent word gezien. Het lijkt eerder dat sony in bescherming word genomen zodat ze nog iets van concurrent kunnen zijn. Als een bedrijf goed gaat groeit dat. Als ik een bedrijf over kan nemen is dat juist omdat ik het blijkbaar beter doe. Sony heeft een beetje last van calimero effect. En ze kunnen net als tripler40 hierboven ook aangeeft beter hun energie en pijlen richten om zelf met iets tofs te komen. Komen de klanten en het geld vanzelf!

0
test

@gamerlezer Ik zie dit soort uitspraken van sommigen hier vaker voorbij komen, alsof ze niet nadenken wat ze roepen. PS niet als concurrent moeten worden gezien? Kan je dat verklaren want dat is de meest komische uitspraak die ik hier lees. Gezien MS geen creatief bedrijf is als het gaat om game ontwikkeling maar puur gericht is op het opkopen. Je geeft MS een vrijpas om feitelijk van alles te mogen overnemen, maar Sony moet zelf creatief blijven? Is dat allemaal niet een beetje krom?

0

Aanbevolen voor jou