'Er vallen ontslagen bij 343 Industries, Bethesda en The Coalition'

'Er vallen ontslagen bij 343 Industries, Bethesda en The Coalition'

Naar verluidt vallen er binnen de grootschalige ontslagronde van Microsoft ook ontslagen bij 343 Industries, Bethesda Games Studios en The Coalition.

Gisteren bleek dat Microsoft tot 31 maart zo'n 4,5 procent van diens werknemers gaat ontslaan - wat neerkomt op ongeveer 10.000 mensen. Inmiddels hebben sites als Bloomberg en Kotaku gemeld dat ook diverse Xbox-studio's te maken krijgen met ontslagen.

Zo zouden er mensen worden ontslagen bij Halo-ontwikkelaar 343 Industries, Gears of War-studio The Coalition en het eerder door Microsoft gekochte Bethesda Games Studios. Op social media en gamefora als ResetEra zijn er diverse werknemers die laten weten dat ze te horen hebben gekregen dat ze moeten vertrekken.

Het is niet officieel bekend op wat voor schaal de gamestudio's van Microsoft worden getroffen, maar Lords of Gaming meldt bijvoorbeeld dat 343 Industries te maken heeft met "significante" ontslagen. Hoewel mogelijk niet gerelateerd, laat Joseph Staten zijn leidende positie bij de ontwikkelaar achter om terug te keren naar Xbox Game Studios Publishing. Dat claimt Jason Schreier. Staten werkte vroeger aan Halo, maar ging in 2020 bij 343 aan de slag om te helpen met Halo Infinite.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Toch gaat het wel lekker daar

0
test

@TripleR40 nou... halo viel tegen en gears of war heeft sinds deel 1 ook niks vernieuwends meer gedaan. En tja bethesda geef ik nog een kans want nu nieuw beleid.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou